Конкурс «Пишемо про НАТО» продовжено ще на тиждень

Конкурс статей «Пишемо про НАТО», що триває в українській Вікіпедії з 4 серпня по 14 вересня, продовжено ще на один тиждень – до 21 вересня, а кількість головних призів збільшено до трьох.

 

В українській Вікіпедії триває конкурс «Пишемо про НАТО», який присвячено написанню нових статей про історію, військову і політичну структуру, міжнародні стосунки та широке коло тем, що стосуються Північноатлантичного альянсу. Протягом майже 5-ти тижнів учасники створили понад 250 конкурсних статей.

«Конкурс виявив велику зацікавленість тематикою НАТО та велику активність з боку дописувачів української Вікіпедії і, як наслідок, велику кількість нових статей, створених протягом понад місяця його проведення. Саме тому Центром інформації та документації НАТО в Україні та ГО «Вікімедіа Україна» було вирішено продовжити термін його проведення на тиждень – до 21 вересня 2014 року», – заявив координатор конкурсу Павло Лакійчук.

Окрім того, Центр інформації та документації НАТО в Україні, за підтримки якого проводиться конкурс «Пишемо про НАТО», вирішив збільшити кількість головних призів – поїздок до Брюсселя з відвіданням штаб-квартири Північноатлантичного альянсу до трьох. Також по два переможці конкурсних тижнів отримають довідкову літературу про НАТО та інші сувеніри з його символікою.

«Найбільшою цінністю у світі є інформація, і конкурс дає можливість користувачам Вікіпедії отримати більше інформації про НАТО українською мовою, а свій висновок про те, що таке НАТО, кожний може зробити вже сам», – зауважив Павло Лакійчук.

У конкурсі може взяти участь кожен охочий. Для цього необхідно зареєструватися в українській Вікіпедії, ознайомитись з умовами конкурсу та вимогами до статей у Вікіпедії. Для учасників конкурсу попередньо сформовано приблизний перелік статей, які пропонується створювати під час конкурсу, однак можна створювати статті й на інші теми. Статті можуть мати різноманітну тематику щодо Північноатлантичного альянсу, але вони мають ґрунтуватися на авторитетних джерелах, уникати плагіату та дотримуватись нейтральної точки зору – такими є загальні вимоги Вікіпедії.

Переможці конкурсу визначаються за сукупним обсягом та якістю статей, що його оцінює журі, яке складається з досвідчених вікіпедистів, відповідно до вимог та правил Вікіпедії. Троє учасників конкурсу, які наберуть найбільшу кількість балів, отримають можливість поїхати до Брюсселя та відвідати штаб-квартиру НАТО. Також передбачені й інші заохочувальні призи та сувеніри для учасників конкурсу.

Нагадаємо, що конкурс «Пишемо про НАТО», що проводиться за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, стартував 4 серпня 2014 року. Приводом до конкурсу стало збільшення рівня підтримки серед українців ідеї щодо вступу України до Північноатлантичного альянсу, як системи колективної безпеки: якщо в липні 2012 року 70% українців, за даними соціологічної групи «Рейтинг», виступали проти вступу України до Альянсу, то у липні 2014 року кількість противників євроатлантичної інтеграції впала вдвічі – до 35%, а число прихильників вступу до НАТО зросло до 44%.

 

 

Джерело: сайт ГО «Вікімедіа Україна».