УВАГА! ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ КОНКУРС: «Відповідальність за створіння»!

gk__14Бюро УГКЦ з питань екології четвертий рік поспіль, що вже стає доброю традицією, оголошує  Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння».

Конкурс присвячений популяризації екологічно-екуменічного свята – День Бога Творця, який всесвітня християнська спільнота відзначає 1/14 вересня як день молитви та відповідальності за природне довкілля. В цей день у храмах відправляються богослужіння (подячні літургії, акафісти чи молебні) в наміренні збереження створеного Богом світу, проводяться освітньо-виховні заходи екологічного спрямування, а також реалізуються різноманітні практичні ініціативи та діла милосердя стосовно природи. Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, кожен священик зобов’язаний виголосити проповідь з нагоди Дня Бога Творця, звернувши увагу вірних на їх християнську відповідальність за природне довкілля.

Мета конкурсу – плекання та поширення свідомості щодо християнської відповідальності за створений Богом світ – природу.

Конкурс проводиться у п’яти номінаціях: молитва, вірш, проповідь, роздуми-катехиза та малюнок (письмові роботи обсягом не більше 2 ст. А4, шрифт TimesNewRoman, кегль – 14, інтервал 1,15).

Умови конкурсу:

1.Тематична відповідність: авторські роботи мають бути логічно довершеними і виражати свідомість християнської відповідальності за створений Богом світ – природу.

2. Мають бути чітко вказані:

– назва номінації;

– назва роботи;

– прізвище та ім’я;

– вік та рід заняття (учням потрібно вказати школу і клас);

– священикам необхідно вказати єпархію та парохію;

– адреса;

– телефон.

3. Роботи потрібно надіслати до 17 жовтня 2014 р. за адресою:

Бюро УГКЦ з питань екології

вул. Гарбарська, 22

76019, м. Івано-Франківськ

або E-Mail: ekoburougcc@ukr.net

Автори найкращих робіт отримають цінні нагороди, а їхні роботи будуть надруковані окремою збіркою.

Серед усіх переможців, представлених номінацій, буде розігруватися суперприз – електричний велосипед.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

1 Comment

  1. Руслана: Я приехала в Донбасс и увидела, что снаряды летят в своих.Сторонница «евромайдана» украинская певица Руслана вместе с генерал-полковником Владимиром Рубаном, возглавляющим центр по обмену военнопленными, побывала в Донецке, который находится под контролем сил ополчения. Известная активистка движения за евроинтеграцию Украины была в шоке от увиденного. За всю поездку звезда шоу-бизнеса нигде не заметила российских войск, о которых сообщали западные и украинские СМИ, а премьер ДНР Александр Захарченко убедил певицу в том, что ополченцы не хотят кровопролития на родной земле!

Comments are closed.