26 листопада у Львові демонструється фільм “Голодомор. Забутий геноцид”

Шановні Львів’яни і гості міста!

26 листопада 2014 року продовжується показ документально- історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-плічзаради майбутнього”, ГО “Громадська варта” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди із 15-00 до 16-00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13

26 листопада 2014 року демонструється фільм “Голодомор. Забутий геноцид” (2013)

Жанр: Документальний, історичний.

Країна: Франція

Режисер: Бенедикт Бане

Сюжет:
“На початку тридцятих років Україна, яку всі знали як житницю Європи, була приречена сталінським комуністичним режимом помирати з голоду. Поділля – сільськогосподарський центр України – за час Голодомору втратив чверть населення…”. Так починається документальний фільм “Голодомор. Забутий геноцид” французької режисерки Бенедикт Бане.
Передісторією виникнення фільму стало знайомство авторки з українкою у Франції, батько якої пережив Голодомор. Вражена почутими розповідями про трагедію українських селян, Бенедикт Бане у 2010 році приїхала до України і почала роботу над фільмом. Мотивована прагненням якомога правдивіше висвітлити темні сторінки нашої історії, вона звернулася за допомогою не лише до визнаних українських і французьких дослідників, а й безпосередньо до свідків подій.
У Франції глядачі побачили стрічку рік тому, а в Україні прем’єра відбулася 19 листопада цього року. 22 листопада, у День пам’яті жертв Голодоморів, фільм побачать усі українські телеглядачі – в ефірі Першого Національного.
Під час прем’єри Бенедикт Бане розповіла: “У Франції про Голодомор 1932-33 років знають хіба що науковці, які працюють із цієї тематикою. Тому коли я зустріла українку, яка розповіла мені про цю трагедію, я одразу захотіла зняти фільм А в основу стрічки лягла історія родини чоловіка із Соболівки, що на Вінниччині”. Також режисерка зазначила, що фільм “Голодомор. Забутий геноцид” вона присвячує всім, хто пережив голод. Адже всі, з ким Бенедикт Бане познайомилась, вразили її своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом, почуттям власної гідності.
Історія французької режисери про одну з найтрагічніших сторінок історії українського народу – у фільмі”Голодомор. Забутий геноцид”. Ви маєте це бачити. Щоб знати і пам’ятати.

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

Адміністрація

Контакт: “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, Юрко Антоняк, 0503706632, jurkoant@gmail.com

 

Подія у Фейсбуці – ТУТ

10462407_870150656357975_8437021133191262892_n