У Тернополі розпочинається Docudays UA

11-й Міжнародний Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA – вже всьоме відвідає Тернопіль.  

21 листопада о 12:00 в галереї Бункермуз, що знаходиться на бульварі Шевченка, 1, з цього приводу відбулася прес-конференція

Організатори фестивалю у Тернополі розповіли про те, що також фільми зможуть переглянути мешканці обласного центру, а також Бережан та Зборова. Окремий показ заплановано у Добровідської виправній колонії.

– Кожного року останнього тижня березня цей фестиваль бере свій початок у Києві, де відбувається протягом тижня. А потім найкращі фільми, які відбираються після цього показу, вже роз’їжджаються по всій Україні, – розповіла куратор медіаклубу Docudays UA в тернопільській галереї БункерМуз Юлія Іванчук.


Фестивальні заходи у Тернополі відкриються 26 листопада у мистецькій галереї “БункерМуз” показом колективної роботи молодих українських документалістів, кінострічки «Євромайдан. Чорновий монтаж». Це документальна хроніка трьох місяців Революції Гідності. Фільм цікавий тим, що він поєднав роботи багатьох молодих документалістів, які знімали події на Майдані – як його буденне життя, так і найбільш драматичні моменти.

– Цьогорічним логотипом Docudays UA обрано символ Майдану – палаюче серце, яке є символічним і яскраво ілюструє події в Україні, – відзначив організатор фестивалю в Тернополі Володимир Ханас. Він подякував волнтерам та місцевим партнерам фестивалю за підтримку фестивалю

Василь Ханас, представник ТМГО “Файне місто” зазначив, що окрім показів передабачено низка правопросвітних заходів, а також перегляд фільмів в режимі “нон-стоп” в Палаці Кіно. 

Голова мистецького об*єднання “Коза” Ігор Мамус розповів про плани роботи медіаклубу Docudays UA на наступний рік.

Організатором Мандрівного фестивалю Docudays UA у Тернополі вже традиційно є громадська організація ТМГО “Адаптаційний чоловічий центр”. Інформаційну підтримку здійснюють ІЦ “Майдан Моніторинг” та ГО “Європейське інформаційне бюро”