Активісти Полтави вимагають позбавити Йосипа Кобзона звання почесного громадянина Полтави.

Громадські активісти Полтави передали сьогодні до секретаріату Полтавської міської ради  звернення до міського голови Олександра Мамая щодо позбавлення Йосипа Кобзона звання Почесного громадянина міста Полтава через його антиукраїнську позицію, ініційоване Громадським Клубом Полтави. Під зверненням підписалося 460 громадян, серед яких два народні депутати і два депутати міської ради.

Фото Ігор Кіянчук
Фото Ігор Кіянчук
Фото Ігор Кіянчук
Фото Ігор Кіянчук
Фото Ігор Кіянчук
Фото Ігор Кіянчук

Ініціатори звернення вважають необхідним винесення даного питання на розгляд 45-ої сесії міськради, котра відбудеться у вівторок, 25 листопада 2014 року. Як заявила активіст Громадського Клубу Полтави Вікторія Родічева, тих депутатів, хто заблокує це питання або не проголосує за нього, громадськість Полтави буде вважати прихильниками політики Володимира Путіна і розтиражує їх прізвища усіма доступними законними способами.

До міського голови з такою ж вимогою раніше зверталось ГО “Громадський майдан Полтавщини” та інші громадські організації. Формальною причиною відмови внесення питання на розгляд сесії міської ради міський глова Олександр Мамай називав Положення “Про почесних громадян міста”, котре не передбачає можливості позбавлення наданого звання. Необхідні зміни в Положення були прийняті на сесії Полтавської міської ради 25 вересня цього року. Відтепер звання Почесного громадянина міста Полтава можна позбавити, якщо особа, яку було удостоєно відзнакою територіальної громади  “своїми діями, чи бездіяльністю, сприяє розколу нації, територіальної цілісності, суверенітету та незалежності нашої Держави. В своїх виступах веде антиукраїнську пропаганду, закликає або підтримує військову агресію іноземною державою проти України.”

Однак міська комісія з питань нагород досі не внесла відповідного подання на розгляд сесії міської ради. Щиро сподіваюсь, що під тиском громадськості і міський голова і депутати міської ради, якщо вони не політичні камікадзе, знайдуть законну можливість позбавити Йосипа Кобзона звання “Почесний громадянин міста Полтава” вже завтра на черговій сесії. Ну бо соромно ж!

Ігор Кіянчук

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан