Мар’яна Садовська у Києві. Світова прем’єра!

10245513_354253968079037_9012224843695190481_n7 грудня у Київській національній філармонії відбудеться спеціальний концерт нового проекту всесвітньо відомої співачки Мар’яни Садовської та контрабасиста Марка Токара. Пісні на поетичні тексти письменника Сергія Жадана музиканти зіграють у рамках проекту «4 жіночі голоси+4 контрабаси», у такий спосіб збираючи кошти для проведення джазових концертів на сході України. Початок — о 16:00.

Запрошення на світову прем’єру октету Садовської і Токара неможливо придбати чи отримати в подарунок. Єдиний шлях — підтримка проекту «Jazz Bez: Музика Свободи на звільнених територіях Сходу». Зробити це можна, здійснивши благодійний внесок від 300 гривень на платформі «СПІЛЬНОКОШТ»:https://biggggidea.com/project/858/

У такий спосіб музиканти намагаються підтримати творення нової мистецької атмосфери у Слов’янську і Краматорську (ініціатива фестивалю JazzBez).

Нова, сповнена глибокого драматизму, тремкої ніжності і піднесення програма постала із співпраці всесвітньовідомої української співачки Мар’яни Садовської, джазового контрабасиста Марка Токара, львівських музикантів та етнічно-експериментального тріо «КУРБĀСИ». Участь у закритому концерті візьмуть контрабасисти Марк Токар, Іван Огар, Володимир Бедзвін, Артем Каменков. Співатимуть Мар’яна Садовська та «Тріо КУРБĀСИ» з львівського Театру Курбаса: Наталка Рибка-Пархоменко, Марія Копитчак, Мирослава Рачинська.

4 жіночих вокали у супроводі 4 контрабасів та тексти Сергія Жадана обіцяють стати непересічним явищем в новій українській музиці. Цього вересня у Львові на акції «20 обертів» (20-літті «Дзиґи» та компанії «Троттола») співачка Мар’яна уже презентувала перші пісні нового драматичного і експресивного проекту. Почути і пережити пісні нової програми львів’яни зможуть у грудні на фестивалі «Jazz Bez», а кияни — на світовій прем’єрі у Києві.

Повідомляє Віктор Морозов