«Очима культури» про джерела модерної української політичної культури.

Ще в грудні 2013, паралельно із враженнями від Майдану, я записав дві телепередачі «Очима культури» на теми джерел і основ модерної української політичної культури. В обох передача ішлося про нібито знайомі (та хіба воно насправді так?) події та концепції, що виникли в Україні ХІХ ст.

«Очима культури» № 59 присв’ячена ідеям Кирило-Методіївського братства, від якого, за словами Михайла Грушевського, почався увесь процес формування України як модерної політичної нації. 

«Очима культури» № 60 про українські громади ХІХ ст., про історика Володимира Антоновича, а насамперед про першу модерну українську політичну програму створену досі найвидатнішим українським політичним мислителем Михайлом Драгомановим. Багато аспектів його концепції досі не втратило актуальності для України. А вже безперечно, без зрозуміння його ідей неможливо усвідомити послідовність розвитку української інтелектуальної, а в тому й політичної думки.

 

Marko Stech 2 small 2kontakt_logo (male)Усі телепередачі «Очима культури» можна подивитися тут: на моїй сторінці «Очима культури».

Дякую за Вашу увагу! Щиро, Марко Роберт Стех