Медіа-профспілка вимагає розслідувати побиття журналіста на блок-посту під Харковом

30 січня 2015 року

Незалежна медіа-профспілка України вважає ганебним фактом побиття міліцією журналіста Костянтина Реуцького на блок-посту під Харковом.  Ситуація тим огидніша, що наш колега часто з ризиком для здоров’я і життя висвітлює війну. І за це він отримав таку «нагороду» від тих, хто мав би його захищати.

На цьому прикладі громадськість може бачити,  що традиції війни з журналістам, започатковані беркутівцями під час протистояння на Майдані не тільки не були перервані, але  й успішно розвиваються.

Медіа-профспілка вважає, що така поведінка міліції на блок-посту стала наслідком того, що ніхто з беркутівців, які під час Майдану розпочали  лупцювати  мирних протестувальників, а також журналістів, не були покарані. Розслідування цих справ свідомо гальмується.

Крім того, роками відповідальні за розслідування відмовляються порушувати справи за 171-ю статтею Кримінального кодексу про перешкоджання законній професійній діяльності журналіста. З приходом нової влади ситуація не змінилася.

Журналістська масова організація наполягає на тому, щоб  факт побиття журналіста був розслідуваний і винуватці покарані. Нерозслідування побиття журналіста дасть підстави вважати, що керівники правоохоронних органів не зробили з подій на Майдані жодних висновків.