Молодіжний ековертеп Стрийської єпархії УГКЦ був відзначений грамотою

rvkav25 січня 2015 року у с. Дуліби, Стрийського р-ну, Львівської області відбувався V Різдвяний парафіяльний фестиваль родинної коляди та вертепів під назвою «Іде звізда чудна». У цьому фестивалі взяв участь також і екологічний вертеп парафії прп. Параскеви, с. Кавське, який, з ініціативи о. Олега Кобеля, референта Бюро УГКЦ з питань екології у Стрийськії єпархії УГКЦ, був організований з дітей та молоді катехитичної школи ім. о. Єремії Ломницького.

Серед численних учасників фестивалю, екологічний вертеп «Радій створіння – Спас народився» дав прекрасний виступ. За основу для постановки цього вертепу був взятий сценарій еко-спрямування, який був підготовлений і виданий Бюро УГКЦ з питань екології.

Для учасників вертепу це була не лише чудова нагода представити численній публіці різдвяного фестивалю свою працю кількох тижнів репетицій, але найголовніше – донести радісну новину про новонародженого Спасителя, який прийшов відкупити ціле своє створіння, парафіянам с. Дуліби.

На завершення кількагодинного фестивалю, еко-вертеп отримав грамоту і грошову премію за участь у цьому чудовому дійстві на прославу новонародженого Христа з рук організатора фестивалю о. Ігора Задерецького, адміністратора парафії св. Юрія с. Дуліби, Стрийської єпархії УГКЦ.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології