“Качу” не впустили в Красноармійськ

25 лютого Красноармійськ провів в останній путь свого земляка – старшого офіцера відділу швидкого реагування «Сокіл» Віталія Мандрика. Молодий український хлопець виконував бойові завдання у Мар’янці, Песках, Дебальцеві. У Маріуполі обірвалось його житті в бою з проросійськими терористистами-диверсантами. Він не злякався, не відступив, а загинув геройською смертю.
Міській владі та міській міліції громадські організації державницького напрямку запропонували попрощатися з Віталієм як з героєм. Але все пройшло в кращих «советских» традиціях.
Легендарна, відома всьому світові «Плине кача», пісня-реквієм по загиблим героям України минула Красноармійськ!
Її не впустили в наше місто ні в.о. Красноармійського міського голови Галина Гаврильченко, ні начальник УБОБу Едуард Соловйов, ні головний міліціант Донеччини генерал-майор В’ячеслав Аброськін.
У розмові зі мною Едуард Соловйов назвав «Лине кача» націоналістичною піснею. Слово «націоналізм» панічно бояться всі «совки». Але ж націоналізм співзвучний патріотизму. Зовсім інше значення мають слова нацизм і фашизм.
Пісня  в обробці знаменитого гурту «Пікардійська терція» стала признаною піснею-реквіємом. Качка в українській міфології є символом мужності. Тому-то наша «Плине кача» є гімном-реквіємом жертовності заради вищого ідеалу – віддати життя за свою Батьківщину.
Але цього не зрозуміли провладні урядовці – пронесли по площі тіло героя під заурядний похоронний марш радянського зразку у виконанні духового оркестру, який навіть державний гімн України не зміг як слід виконати. А як би добре прозвучав наш гімн у виконанні Олександра Пономарьова. Тай у виступах і міського голови і генерал-майора не прозвучало, що наш Віталій загинув як герой, захищаючи територіальну цілісність України.
Спасибі красноармійським ультра, що прийшли з державними прапорами та чорними стрічками.
На цвинтарі красноармійський протоієрей Московського Патріархату Олександр Кондратюк провів панахиду по загиблому навіть не назвавши його героєм.
Все виглядало як в старі радянські часи.
Ми надіємося, що вища українська влада зробить висновки і не буде перетасовувати стару колоду кадрових карт. До влади зверху до низу повинні приходи професійні, патріотичні та порядні люди.
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!
Світлана Гавриленко , голова Красноармійської міської організації «Кобзар»

1 Comment

  1. Стыдно. Але у деяниях людей замiсть серся червонi зiРКИ.

Comments are closed.