Ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко організовує антимайдан.

Скандал навколо Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка набирає обертів. Численні скарги викладачів та студентів на безчинства в університеті таки почули в Міністерстві освіти і науки і міністр Сергій Квіт порадив  ректору В. Онищенку написати заяву за власним бажанням. Очевидно, що людина, котра себе поважає, котра має честь і гідність так би й зробила, очевидно, міністр, котрий не має прямих повноважень звільнити ректора, на це й розраховував. Але колишніх регіоналів не буває (ректор Онищенко є чинним депутатом обласної ради від Партії Регіонів). Інстинкт самозбереження, здається, у пана ректора також відсутній. Окрім того, що він терміново організував  у відповідь відкритого листа міністру, сьогодні вночі від стін університету вирушили на Київ чотири величезних автобуси з викладачами та студентами, реакція яких на журналістів була ідентичної реакції антимайданівців: вони відмовлялись відповідати хто вони, куди й для чого їдуть.

Відео від Полтавського Громадського Телебачення

Нагадаю, що сьогодні робочий день і студенти та викладачі мають бути в стінах університету на заняттях. Виникають питання: хто оплатив автобуси, чи відомо батькам студентів, про те, що їх дітей повезли вночі до Києва? Чи отримають викладачі заробітну плату за цей день?

Такого відвертого примусу людей до участі в публічних акціях не було з часів Майдану, коли на антимайдан виганяли студентів та бюджетників.

Ігор Кіянчук. ІЦ “Майдан Моніторинг”

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан