Сергій Петров: Псевдовійна Порошенка і Коломойського як елемент українського “плану Маршалла”

Давайте закінчувати розборки хто кому “рабіновіч” щодо Коломойського та Порошенка.

Я не міг зрозуміти всієї цієї “війни” і чекав кількох маркерів. Сьогодні я ці маркери отримав:

  • прийшла перша партія американських HMMWV до України (якби справді спалахнула війна між ПОПом та Бєнєй чи прийшли б вони саме сьогодні?);
  • зниження радикальності заяв Філатова;
  • у прямому ефірі пов’язали за корупцію голову та заступника голови ДСНС з відстороненням всіх керівників на місцях;
  • у Охмєткі відібрали земельку поряд з Маріуполем;
  • в Херсоні затримали судно, яке заходило до Криму…

Головний маркер – це, звісно, американці. У понеділок все справді здавалось вельми поганим, але я не міг допетрати чому вони мовчать (на жаль, заяви Пайєтта у неділю мені було недостатньо), але Humvee прийшли, а значить жодної війни всіх проти всіх не буде.

Отже, все почалось з бажання Львочкіна-Фірташа замочити Коломойського. Так виник “АнтиКоломойський закон” про акціонерні товариства, який просували Лєщєнко з Найємом за підтримки друзів-журналістів, головно, з УП. У минулий четвер саме ця група Львочкіна-Фірташа (до яких долучились й інші) заблокувала Верховну Раду з вимогою ухвалити цей закон. Весь день йшли перемовини, під час яких, наскільки я розумію, ПОП проконсультувався щодо підтримки США, зважаючи на наслідки (реакція Коломойського). В цей же час КабМін нахрапом (за заявою акціонерів; у непрозорий спосіб) міняє голову УкрТранснафти. Звісно, що реакція Бєні на це була надзвичайно реактивною, і далі Ви все бачили.

Конфлікт тліє до неділі, коли під Укрнафтою з’являється “незрозуміла” охорона та паркан. В цей час Джефрі Пайєтт робить заяву, що “закони джунглів часів Януковича” (коли все вирішує сила) неприпустимий. Наступного дня виливаються тонни компромату на команду Бєні через Наливайченка та на ПОПа з нардепів Бєні у Дніпропетровській ОДА (вони згадали про Липецьку фабрику, оу є!!!). Конфлікт дійшов до свого піку…

Вочевидь, після цього Держдеп пояснив Бєні, що він переграє і так не можна, а вчора ПОП та Бєня про все домовились (ПОП, мабуть, пояснив, що діятиме за законом – щодо зміни керівництва УкрТранснафті). Звісно, що після всього зробленого та сказаного Коломойський не може більше перебувати на держслужбі, і був звільнений. Він знову став олігархом, таким як і він був завжди. Він обрав те, де він потрібний саме зараз: своєму бізнесу.

Результат

Порошенко (відповідно до “завітів” Лі Куан Ю) зробив прецедент антимонопольної війни проти олігарха, з якої він вийшов переможцем (рейтингові втрати не беремо в рахунок). Більше того, така війна із Коломойським легалізує війну проти всього охігархату (і вже не буде жодних відмовок про “політичні репресії”), адже почали “зі своїх” (сьогоднішня піар-акція на КабМіні – це все з цієї ж опери; може і Бєня злив ту “схему”, це ж його сфера бізнес-інтересів). В результаті Порошенко може увійти в історію України як видатна особистість. Реформи він обіцяв втілити США, вони зараз керують та контролюють самі цей процес.

Коломойський отримує статус ображеного, а тому через свій медіа-ресурс тепер може мочити всіх (в т.ч. і Порошенка) та викривати всі схеми інших. (Інші будуть свідчити проти Коломойського і т.п.) Він може створити потужну патріотичну партію, яку поведе на місцеві вибори, і в умовах децентралізації зможе отримати реальний контроль. Суботня акція, як на мене, це пролог до цього. Нарешті, він буде боротися за свій бізнес, як і будь-який олігарх.

Суспільство – тут очевидний MEGAPROFIT!!!

Хто програв: великий бізнес та влада (гряде чистка, що триватиме 1 – 1,5 роки).

Тому все буде УКРАЇНА! Good bless USA!!!

“Здається мені, що це була чудова кумедія”.

P.S. Ця історія нагадала мені антимонопольний процес U.S. versus Standard Oil проти Рокфеллера, коли його компанія була визнана монополістом, розділена на маленькі шматочки, з яких постали Exxon, Mobil (нині – ExxonMobil) та Chevron, в яких Рокфеллери мають контрольний пакет акцій, але діють відповідно до закону. А, і ще мені згадалася “війна” меценатства між Джоном Д. Рокфеллером та Ендрю Карнеґі, в якій перемогу також святкував Рокфеллер, бо в нього було більше грошей та часу.

До речі, раджу переглянути фільм “Будівничі Америки”. Ми зараз якраз на етапі останньої серії.

P.P.S. Ой, і щоби не забути: “Roshen” зараз під керівництвом Ротшильдів. Ну, Ви зрозуміли.

 

Джерело: Фейсбук автора

 

About Сергій Петров 248 Articles
історик, аналітик Інформаційного Центру "Майдан Моніторинг" (сайт "Майдан"), громадський активіст, редактор української Вікіпедії