Українець перевидав у США книгу, аби пояснити діаспорі суть війни на сході

befunky_artwork.jpgХарківський журналіст та письменник Леонід Мачулін спеціально для діаспори перевидав одну зі своїх книжок. На початку року його книга «Українська столиця для червоного диктатора» повторно вийшла у друк у США.

Про це Леонід Мачулін розповів у коментарі VIDIA.

«Коли виповнювалося 75 років з того часу, як Харків втратив статус першої столиці радянської України, я вирішив дізнатися, кому саме «завдячувати». Хтось же подав цю ідею, хтось підпис поставив і так далі. Коли поринув у це питання, мені стало моторошно. Мабуть, саме під час роботи над цією книжкою у мене відбувся катарсис — комуністична партія для мене стала ворогом номер один», — розповів письменник.

У книзі «послідовно розкривається відступницька політика Росії, яка ще з 1918 року почала війну з українським народом».

«У 1919-у році була друга війна. Зараз, майже через сто років, ми маємо третю війну з «братською» державою. Події, які відбуваються сьогодні на сході України, це не проблема 2014 чи 2015 року. Це невирішене питання 1918 року! — переконує автор. — І якщо на сьогоднішні події дивитись під цим кутом зору, то багато хто лишиться ілюзій. Якщо вони ще осталися у когось».

Тепер книгу перевидали у США.

«Я зацікавлений у тому, щоби якомога більше українців, які мешкають за кордоном, отримали інформацію про події майже сторічної давнини. Можливо, це допоможе комусь зрозуміти, що саме і чому відбувається сьогодні на їхній історичній батьківщині», — зазначив письменник.

 

Марічка Паплаускайте

Джерело