В Олександрії вирішили визначитись щодо російської агресії лише завдяки кримінальному кодексу

На офіційному сайті Олександрійської міської ради таки опублікували проект рішення «Про підтримку Постанови Верховної Ради України щодо визнання Російської Федерації країною-агресором», внесений депутатом міської ради Віктором Голобородьком.

Текст рішення опубліковано за посиланням у розділі, в якому публікуються проекти рішень міської ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Текст проекту рішення опубліковано, як це і передбачено законодавством, для його оприлюднення перед прийняттям відповідного рішення міською радою.

На сайті міськради зазначено, що проект опубліковано 12 березня 2015 року.

Проект передбачає ухвалення міською радою тексту звернення від імені Олександрійської міської ради до «колег-депутатів виборних органів, як в Україні, так і в інших країнах Європи і всього світу» з закликом щодо підтримки дій України у захисті територіальної цілісності та суверенітету української держави, «припинення Росією агресії та окупації для задоволення персональних амбіцій її можновладців».

Також у тексті проекту рішення лунає заклик до всіх людей доброї волі, представницьких органів країн, що отримають звернення, висловити власну позицію прийняттям відповідних рішень.

Нагадаємо, цей проект рішення більше місяця протиправно блокувався чиновниками міської ради і тільки після подання депутатом заяви про вчинення злочину міськими посадовцями та внесення відомостей про це до Єдиного реєстру досудових розслідувань проект рішення нарешті був опублікований на офіційному інтернет-сайті влади Олександрії. Таким чином процедура щодо початку прийняття цього проекту Олександрійською міською радою виконана.

Джерело