Громадськість проти звільнення директора Дворічанського національного парку

347 громадських діячів, науковців, та небайдужих громадян виступили із відкритим зверненням “Директором НПП “Дворічанський” повинен бути Максим Височин!”, – якому за сумлінне виконання своїх обов’язків та принциповість зараз загрожує звільнення.
Директором Дворічанського національного парку Максим Олегович став у 2012 році – з початку фактичної роботи цієї установи – і за три роки зміг організувати ефективну охоронну, наукову та еколого-просвітню діяльність. Але 2 квітня 2015 р. термін його чергового річного контракту витік, а Дворічанська районна адміністрація спочатку погодив його продовження, потім, раптом, відкликала його. Таке рішення дворічанські можновладці прийняли під тиском губернатора Харківської області Ігоря Райніна.
Причиною невдоволення влади М.О. Височиним полягає в тому, що директор відмовився йти на компроміс з мисливським господарством “Бірюк”, а якщо бути точним – відмовився закривати очі на браконьєрство та свавілля мисливців в Парку. Вже майже півроку мисливці “Бірюка” та керівництво національного парку перебувають в гострому конфлікті, єгері мисливського господарства неодноразово були спіймані на браконьєрстві, свою діяльність на території парку “бірюки”, усупереч вимогам законодавства, проводили без погоджень з ним. На співробітників національного парку чинився тиск як з боку мисливців, так і з боку “правоохоронців”.

Але і після декількох “попереджень” та погроз М.О. Височин своєї принципової позиції не змінив.
Та місцевій владі, як і за часів Партії Регіонів, простіше “зняти” принципового керівника, який бореться за правду та чесно виконує свої обов’язки, ніж жити за законами. Щоб підірвати довіру до М.О. Височина та його авторитет серед громадськості, браконьєри вдаються до наклепів та розповсюджують неправдиві відомості про нібито незаконну та провальну діяльність парку. На посадових осіб парку за нецільове використання майже двох мільйонів державних коштів було відкрито кримінальну справу – ця сума майже дорівнює усім фінансам, отриманим парком за весь час свого існування, і більша частка яких пішла на заробітну платню і обов’язкові нарахування не неї! – тобто нецільовим чином її використати було просто неможливо.

Припинити беззаконний тиск на природоохоронну установу і вимагає своїм зверненням громадськість.

Звернення “Директором НПП “Дворічанський” повинен бути Максим Височин!”

*
____________________

КОНТАКТ:
Кривохижа Марина: тел. (050) 327-53-70, krivohigaya_marina@email.ua

Підготовлено ЕкГ “Печеніги”, при використанні матеріалів бюлетеня прохання посилатися на джерело.