Пам’ятаємо. Перемагаємо. Міністерство освіти і науки України, Держслужба ветеранів та учасників АТО

Мак“З метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України” Президент України Петро Порошенко видав Указ №169/2015 “Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни”.

 

Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” здійснює всеукраїнський моніторинг виконання цього Указу суб’єктами владних повноважень.  Дотепер ми оприлюднювали (і робитимемо це далі) інформацію від органів місцевого самоврядування. Тепер починають надходити повідомлення від центральних органів виконавчої влади.

Відповідно до Указу, Міністерству освіти і науки України, Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Міністерству молоді та спорту України було доручено: “активізувати роботу з формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів та нинішніх захисників Вітчизни, забезпечити проведення відповідних заходів, зокрема за участю ветеранів та учасників АТО” (окремо Державній службі України у справах ветеранів війни та учасників АТО пропонувалося: “за участю Українського інституту національної пам’яти забезпечувати залучення гром.об’єднань до пошукової роботи з установлення імен невідомих воїнів, які загинули у період WWII на території України та інших держав”).
Мінмолодьспорт поки що не відповіло, інформація від перших двох органів влади – до вашої уваги. На наш погляд, цілком достойно:

МОН-травень-1 МОН-травень-2

 

 

Держветеранів-травень-1 Держветеранів-травень-2

 

Далі буде. Перемогли тоді – переможемо і зараз.

Слава борцям з нацизмом! Вічна пам’ять загиблим у війнах, розв’язаних тоталітарними режимами. Слава Україні!

***

У рамках проекту “Українська миротворча школа”

УМШ