Полтавська обласна рада не виконує власних рішень?

Всього десять днів тому громадські активісти Полтавщини тріумфували. Адже Полтавська обласна рада прийняла важливе рішення, яким внесла зміни та доповнення до Положення про порядок призначення на
посаду та звільнення з посади керівників підприємств (установ, організацій, закладів), які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст області, укладення та розірвання з ними контрактів, затвердженого рішенням двадцять сьомої сесії Полтавської обласної ради п’ятого скликання від 23 червня 2010 року в якому, а саме пункт 2.1. розділу ІІ «Укладення контракту» доповнили абзацом такого змісту: «У разі відкриття вакансії керівника комунального підприємства (установи, організації, закладу) подання готується після проведення процедури конкурсного відбору: – облдержадміністрацією – для керівників підприємств (установ, організацій, закладів), які знаходяться в управлінні облдержадміністрації; – обласною радою – для керівників підприємств (установ), які знаходяться в управлінні обласної ради».

За логікою прийнятого рішення, надалі всі кандидатури на керівників комунальних підприємств мало б відбуватися за конкурсом.

Яким же було здивування громадськості, коли в матеріалах до чергової сесії Полтавської обласної ради з’явився проект рішення про “Про директора Полтавського обласного Центру здоров’я”, яким планується Переукласти трудовий контракт з Дурдикулиєвою Ніною Іванівною, головним лікарем Полтавського обласного Центру здоров’я, з 14.07.2015 р., строком на 3 роки без будь-якого конкурсу. Більше того, на сесії Полтавської обласної ради 30 квітня депутати на вимогу громадськості відмовились продовжувати контракт з пані Дурдикулиєвою.

Виникає логічне питання до керівництва Полтавської обласної ради: чому не оголошується конкурс і вноситься проект рішення про подовження контракту Дурдикулиєвій Н. І. всупереч попереднім рішенням обласної ради? Чи розуміють депутати та чиновники, котрі погоджували внесення такого проекту рішення на сесію облради, що ця ситуація дуже дурно пахне корупційною складовою?

Ігор Кіянчук,

ІЦ “Майдан Моніторинг”

About Ігор Кіянчук 215 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан