МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СЬОГОДНI У КИЄВI ТРИ ХАРКIВ'ЯНИНА ПРОДОВЖАТЬ ГОЛОДУВАННЯ У РАМКАХ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

01/26/2001 | Майдан-Інформ
СЬОГОДНI У КИЄВI ТРИ ХАРКIВ'ЯНИНА ПРОДОВЖАТЬ ГОЛОДУВАННЯ У РАМКАХ АКЦIЇ "УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ"

Харкiв. 26 сiчня, УНIАН. Сьогоднi у Києвi бiля будинку Міністерства внутрішніх справ України троє харкiв'ян - представникiв Соцпартії продовжать голодування в рамках акцiї "Україна без Кучми", яке вони розпочали у Харковi 17 сiчня на знак протесту проти незаконного, на їхню думку, знесення мiлiцiєю наметового мiстечка на майданi Свободи.

Як передає кореспондент УНІАН, у четвер перед вiд'їздом до Києва секретар обкому СПУ - учасник голодування Володимир ПРОСКУРIН сказав, що вони змушенi перенести голодування до столицi, оскільки їхні вимоги покарати винних у знесеннi наметiв так i не були задоволенi. Крiм нього голодуватимуть у столиці перший секретар Фрунзенського райкому СПУ Валерiй БЄЛЯКОВ і заворгвiддiлу обкому Олександр ГОЛОВАШ. За словами В.ПРОСКУРІНА, про цю акцiю повiдомленi мiнiстр внутрішніх справ Юрiй КРАВЧЕНКО і голова Київміськдержадмiнiстрацiї Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові в рамках акцiї "Україна без Кучми" голодують 18 осiб, серед яких 8 соцiалiстiв, 7 членiв УНА-УНСО і троє позапартiйних громадян. Голодуючі вимагають "отримання письмового документа про покарання винних у знесенні наметів в ніч на 12 січня і його виконання". Харківські активісти акції заявляли, що в ніч на 12 січня без рішення суду "співробітники міліції розгромили агітаційний пост СПУ", чим порушили Конституцію України і законні права громадян. Автори заяви звинувачують начальника міського управління МВСУ Костянтина МАСЛІЯ у "перетворені Харкова на центр політичного терору в Україні" і вимагають "притягнення до відповідальності винних у протиправних діях посадовців і недопущення подальшого свавілля". За свідченням організаторів, учасників та очевидців, намети на площі Свободи у Харкові були знесені в ніч на 12 січня групою в 50 осіб в міліцейській формі із застосуванням сили.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".