МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

НАВКОЛО МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ЗБУДОВАНА СТІНА

01/27/2001 | Майдан-Інформ
НАВКОЛО МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ЗБУДОВАНА СТІНА
Субота,27 січня


Протягом ночі з п’ятниці на суботу 27 січня було завершено побудову стіни навколо тої частини Майдану Незалежності , де в грудні стояли намети акції Україна без Кучми.

Як повідомив співголова акції Володимир Чемерис, котрий всю ніч знаходився біля меморіального намету Гонгадзе, який стоїть на Майдані Незалежності ще з грудня, роботи проводилися в авральному режимі із залученням великої кількості робітників та техніки.

До учасників акції Україна без Кучми, які цілодобово чергують біля намету Гонгадзе, декілька раз підходили якісь люди з вимогою зняти намет Гонгадзе, однак вони відмовилися виконувати ці вимоги. Зараз намет опинився на території оточеній новозбудованою загорожею.

Про наміри проводити наприкінці січня ремонтні роботи на Майдані Незалежності оголосив міський голова Києва Олександр Омельченко. Кожен будівельник знає, що в зимовий період можна лише закопувати у землю громадські кошти, але аж ніяк не вести серйозні будівельні чи ремонтні роботи.

Як заявив співголова акції Володимир Чемерис , ці дії Київської міської адміністрації єнаправлені в першу чергу на недопущення здійснення громадянами України своїх гарантованих конституцією прав на свободу зборів і маніфестацій. Імітація будівельно - ремонтних робіт в центрі міста, на думку Володимира Чемериса, має на меті перешкодити подальшому проведенні акцій протесту у Києві.

Однак учасники акції Україна без Кучми не мають наміру відмовлятися від своїх намірів. Наметове містечко у центрі Києва буде встановлене за будь-яких обставин. А новозбудована стіна, на думку учасників акції, є чудовим місцем для малювання своїх гасел , наклеювання плакатів та листівок.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".