МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Угорський досвід

06/30/2001 | НеДохтор
Угорський досвід, інтересно наскільки він прийнятний для України.

Із сьогоднішніх новин:
http://www.ukrop.com/bulo.html?d=30.06.2001
--------------
12:01 В УГОРЩИНІ ШТРАФУЮТЬ ДЕПУТАТІВ УРЯДОВОЇ ФРАКЦІЇ, ЩО ГОЛОСУЮТЬ ПРОТИ РІДНОГО УРЯДУ

Угорські народні обранці добре засвоїли, що за порушення партійної дисципліни доводиться платити з власної кишені. Новим підтвердженням цього стало оприлюднене рішення директора парламентської фракції правлячого в Угорщині Союзу молодих демократів (СМД). Згідно з цим рішенням, поряд з "рядовими" депутатами від Союзу молодих демократів було оштрафовано й керівника фракції СМД Йожефа Сайєра, який є правою рукою глави угорського уряду Віктора Орбана. Лідер фракції правлячої партії сплатив 10 тис. форинтів (35 дол.) за те, що під час обговорення одного з урядових законопроектів голосував проти пропозиції кабінету міністрів.

Такий незначний штраф Й.Сайєр сплатив лише тому, що голосував проти "рідного уряду" через помилку - через неуважність натиснув не на ту кнопку, а також тому, що його голос не вплинув на остаточний результат. Урядовий законопроект дістав необхідну підтримку парламентаріїв.

Якби на законопроект було накладене вето, то Й.Сайєр не дорахувався б 50 тис. форинтів.

УНІАН
--------------

Відповіді

  • 2001.07.02 | Чучхе

    Re: Угорський досвід

    В такому разі, якщо депутат не може мати свого, іншого від партійного, бачення проблеми, то й вибори не потрібні і демократія. А парламент може складатися із голів фракцій.

    Дивно, але таке уявлення про партійну дисципліну дуже поширене на заході.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.02 | НеДохтор

      Re: Угорський досвід

      Чучхе писав(ла):
      > В такому разі, якщо депутат не може мати свого, іншого від партійного, бачення проблеми, то й вибори не потрібні і демократія. А парламент може складатися із голів фракцій.
      >
      > Дивно, але таке уявлення про партійну дисципліну дуже поширене на заході.


      Можливо, депутат може мати своє, інше рішення всередині партії і добиватись щоб це стало партійним рішенням. Але коли внутрішня партійна боротьба поглядів завершена і партія прийняла рішення тоді вже член партії голосує не за своє, а за партійне рішення.

      Напевно така схема. Я не знаю. Також важко сказати наскільки це нормально.
      Ці питання близькі до теоріїї управління.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".