МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

07/05/2001 | Олександр Наказненко
Спілкуватися українською — економічно вигідно

Якщо ввести для ЗМІ та книговидавців податок на вживання інших мов

Свого часу чехи, утверджуючи свою державність, викоренили зі своєї території німецьку мову. Причому настільки заповзято й педантично, що разом з німецькою заодно вивели з ужитку всі іншомовні запозичення, винайшовши замість них свої відповідники. Порівняно недавно французи чітко й конкретно розібралися з англомовними запозиченнями. Власне, у Франції домінуванню французької мови не було якоїсь серйозної загрози. Просто французам обридли всілякі англомовні вкраплення на кшталт “уїк-енду” чи “хепі-енду”. Вони встановили штраф за їх вживання засобами масової інформації, і в такий спосіб невдовзі сказали “гудбай” англомовним запозиченням.

Тобто в наведених випадках ні чехи, ні французи не зважали на якісь звинувачення в недемократичності, потурання прав національних меншин і т. ін. Вони, насамперед, піклувалися про власну мову. Це і Європа, в якої й демократичними правами та свободами ситуація значно краща, ніж у нас. Економіка та добробут людей на вищому рівню. Та й говорять вони рідною мовою. Все це взаємопов’язано.

В Україні мовна ситуація цілком співвідносна з правовою та економічною. Ускладнена вона далеко не тільки англомовними запозиченнями (хоча їх теж занадто), а поширенням на значній території України російської мови.

З’явилася нова ідея, як вирівняти мовну ситуацію. Суть її полягає у введенні податків на телерадіомовлення іноземними мовами на території України, а на також виробництво та поширення в нас іншомовної друкованої продукції. Хвилина неукраїномовного телерадіоефіру, тобто її вартісний коефіцієнт в залежності від часу мовлення, помножується на ймовірну споживацьку аудиторію. Таким чином вираховуватиметься розмір податку. Щодо книг та періодичних друкованих видань ставку податку планується обраховувати виходячи з валового друкованого продукту. Тобто, обсяг друкованої площі помножений на її тираж. Передбачається введеннях різних тарифів на друковану продукцію в Україні та ввезену з-за кордону. Ця ідея оподатковування зараз активно розробляється, хоча ще не набула належного поширення, а відтак і підтримки. Та по реакції опонентів видно, що вони вже у курсі справи.

Зрозуміло, що левова частка іншомовного оподатковування стосується російської мови. Тож час від часу без якоїсь видимої причини з Москви долинають заяви про “утиски” російської мови в Україні. Багато представників комітетів та організацій, які займаються розвитком української мови (принаймні, повинні це робити), щиро дивуються появі цих “безпричинних” випадів. Ті ж, що в курсі “підводних течій”, розуміють появу збуджених реакцій із білокам’яної. Справжня причина яких замовчується, аби не створювати додаткової реклами самій ідеї оподаткування. Що, по суті, є промовистим свідченням її ефективності. Мається на увазі для розвитку української мови та, водночас, заваді експансії в Україні інших мов, насамперед, російської. Ще б пак, зараз у “куцому” бюджеті дуже важко знайти кошти для підтримки рідної мови. Запровадивши запропоноване оподаткування, ми мовну ситуацію поліпшимо та ще й бюджет поповнимо!

На жаль, багато українських патріотів ще не усвідомили потрібність та ефективність економічних важелів впливу для становлення нормальної мовної ситуації в Україні. На відміну від їхніх ідеологічних противників, що вже в зародку ідеї почали боротьбу з нею. Та, гадаю, її масова підтримка прихильниками українства — справа часу. Хотілося б запросити їх до діалогу. Особливо тих, у кого є конкретні пропозиції чи, можливо, вже й розробки стосовно оподаткування іншомовного інформаційного поля в Україні.

Відповіді

  • 2001.07.06 | Сергій Кабуд

    Ніяких складних розробок не треба. Встановити таріф на російське

    Приблизно такий що зробить вартість такої діяльності в два рази дорожчим за україномовну.
    І тільки на російську.
    Інші мови обкладати не потрібно, бо вони не загрожують. А знання англійської тільки допомагає.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.11 | Viewer

      Re: Ніяких складних розробок не треба. Встановити таріф на росій

      "А нечего тут думать,все поделить поровну"
      (Шариков, "Собачье сердце" М.Булгаков)
      Браво!!! Ход Ваших мыслей мне нравится :))
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.11 | Адвокат ...

        Скажіка, дружок, ґде начінаєтся мєрзость?

        Відповідь: там, де людина освітчена й недурна починає салонно блазнювати, іґноруючи і здоровий ґлузд, і обставини, що в них відбуваєтся подія. Чи то "раді процесса", чи то через власний непоборний комплекс меньшовартости.

        Bad done, Viewer. Poor old, Viewer.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.15 | Viewer

          AKA - С чего начинается Родина?

          Где и когда я смеялся над здравым смыслом, уважаемый?
          "... и будет он ходить по свету и потешаться над глупостью." ("Легенда о Тиле Уленшпигеле", Ш. де Костер)
  • 2001.07.06 | Рoман ShaRP

    "Слава" "героям", що допомагають владі заробивши очок, ска

    Це -- шлях до обвинувачень в шовінізмі,
    до потужних акцій протесту (а ви не забули, якав нас сама популярна газета?), та до віддоргнення іншими країнами.

    До того ж , шось я не побачив , що у Франції обкладалися податком англомовні газети.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.06 | LEN

      Re: "Слава" "героям", що допомагають владі заробивши очок,

      Уважаемый !! . Все попытки ввести налоги на мову не имеют ни малейшего будущего . Потому что Украина стремится в ВТО ,ЕС и будет интергрироваться с Россией . А это требует унификации налоговой системы и постепенное ликвидацию таможенных тарифов. Современное государство не может вводит налоги на свой вкус . В ЕС вообще свободное движение товаров и услуг , труда и капитала и отсутствие пошлин внутри ЕС. С уважением LEN
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.06 | Дмитрий

        Депортация?

        Все вспомнили про унификацию налогов и тому подобное(не отрицаю в глобальном смысле это важно!),но никто не сравнил туже Францию или Чехию которых предложил для примера автор "нового налогообложения" с Украиной,в которой в отличие от Франции "другой" язык не является родным языком весомого(54%) процента граждан державы или возьмём Чехословакию(Чехию сегодня),которая стала после войны и депортации немцев практически мононациональным гос-вом(не считая жителей Моравии),если пойти этим путем то нужно депортировать 20%(этнических русских) населения страны и начать борьбу рублем(гривной) и винтовкой с остальным русскоязычным населением Украины?!!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.08 | Лисий

          Re: Депортация?

          Дмитрий писав(ла):
          >если пойти этим путем то нужно депортировать 20%(этнических русских) населения страны и начать борьбу рублем(гривной) и винтовкой с остальным русскоязычным населением Украины?!!

          Безперечно, слід. І з часом це відбудеться. У етнічних "русскіх" є два шляхи: чи гей на історичну батьківщину, у Клязьму, чи асиміляція.
          А всі оці "зомбі" (русскоязичноє насєлєніє) — манкурти, по наськи кажучи, повинно не гордитися своїм манкуртсько-псячим статусом, а знати своє місце і не задирати сильно хвоста. Їхня неповноцінність, як українських громадян не може бути причиною вийняткових, або додаткових прав, а скоріше навпаки.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.08 | эксльвовянин

            диффузия,брат:)))

            Ого,экий пан украинский фюрер:)А может тогда и украинцев из России в Житмир?:)Только сомневаюсь,что какой-нибудь Стецько чи Иванишин,захочет обратно в Судову Вишню или Мостиську из Москвы или тойже Клязьмы:)))
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.10 | Адвокат ...

              Re: диффузия,брат:)))

              эксльвовянин писав(ла):
              > ...Только сомневаюсь,что какой-нибудь Стецько чи Иванишин,захочет обратно в Судову Вишню или Мостиську из Москвы или тойже Клязьмы:)))


              Іще одна Чечня -- і захочуть :):. А ще одна Чечня -- не за горами. Що поробиш, месіянська ментальність вимагає скальпів.
      • 2001.07.06 | Ihor

        Коли шовіністи балакають про європейські цінності, блювати тягн

        Пільги були, пільги будуть завжди.
        Ірландська мова має пільги в Ірландії, каталонська в Каталонії, французська в Квебеку, і так далі.
        Бо мова як і природа потребує захисту від тупорилої товпи, тобто народних масс бувшого совка з їхньою ментальністю кочівника.
        Такий кочівник не здатний привязати себе ні до чого. Насре в одному місці - злиняє в інше.
        Тому він і не здатний відстоювати будь-що, в тому числі природу і мову.

        Але щоб не здавадися безхребетником, кочівник мусить показати що має якусь позицію, як от LEN(IN?) наприклад.
        Тому такі типи ховаються за балачками про високі ідеали, так само як і сатана який балакає лише словами з Біблії.

        Такі кочівники підтримують свою державу в захисті прав рускіх в Прібалтікє, і Україні, посилаючись на європейські цінності, але чомусь посилаються на інші цінності коли "родная страна" єбе в усі отвєрствія тих самих рускіх на їхній же території.

        Погляньте цей LENIN свідомо чи підсвідомо вибрав собі ім'я кочівника.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.09 | Дмитрий

          Re: Коли шовіністи балакають про європейські цінності, блювати

          Уважаемый господин Ihor кроме оскарблений в адрес "совков",которыми вы считаете русскоязычных(я так понял),хотя они считают совчем наоборот(из личного впечатления),ничего вразумительного вы не смогли нам изложить,по этому у меня возникло впечатление,что вы и есть самый обыкновенный дворовый шовинист....
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.10 | Ihor

            Не правильне впєчатлєніє. Я на 1/3 - cовок, на 1/3 сільський хло


            > ничего вразумительного вы не смогли
            > нам изложить,по этому у меня возникло
            > впечатление,что вы и есть самый
            > обыкновенный дворовый шовинист....

            Знайома лексика - дворовой шовініст, отпєтий націоналіст, злобні .....
            Такої хуйні вчили в партійних школах.

            Від совкізму важко втекти. Совкізм є складовою ментальності кожного уроженця Совка. Прикро, але це частина і моєї ментальності. За однин день це не зміниш, і якщо уважно аналізуєш свої поступки то бачиш вплив совкізму.
            В відносинах на роботі, на пиятиках, на забавах, в балачках до начальника та підлеглого, .... в усіх, усіх діях.

            Очевидно що хтось був під більшим впливом, хтось під меншим.
            Наприклад сільське населення є менш совкове ніж міське. Віруючі люди також зроблені з дещо іншого матеріалу ніж совки.


            Дмитрий писав(ла):
            > Уважаемый господин Ihor кроме оскарблений в адрес "совков",которыми вы считаете русскоязычных(я так понял),хотя они считают совчем наоборот(из личного впечатления),

            Поняли ви не правильно, а впєчатлєніє правильне:
            Для росіян усі народи - лохи, лише вони святі.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.10 | Дмитрий

              Re: Не правильне впєчатлєніє. Я на 1/3 - cовок, на 1/3 сільський

              Игорь у Вас что чувство неполноценности?Вы все твердите себе под нос о том что кто-то кого-то здесь считает "лохом" и т.п.Лечитесь батенька это может стать диагнозом:)))
              И еще не знаю(вернее знаю вы сосок на 1/3,ваши слова) как вы,я себя "совком" не чувствую,я чувствую себя нормальным гражданином мира 21 века........
              До побачення!
              Дмитрий-не "совок" и вам не советую.....
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.10 | Ihor

                Тоді передайте іншим ваш безцінний досвід - як перестати бути со

                Дмитрий писав(ла):
                > > я себя "совком" не чувствую,я чувствую себя нормальным гражданином мира 21 века........


                Ну а це вообще класика, прямо як з Леся Подеревлянського.
                Напевно діди та прадіди п.Дмитрия не можуть натішиться внучком. Думають - от молодець - нас ціле життя система гвалтувала а Мітяй навіть не чувствує.

                В мене один знайомий працює в клініці для алкоголіків. Так от він каже що жоден алкоголік на відріз не хоче визнати що має проблеми з алкоголем. Всі алкоголіки переконані що їх лікують не справедливо і що кинути пити не складає для них жодних проблем.

                Тому чи менталітет є совковий чи не совковий треба судити за діями а не за словами. Пиздіти всі гаразд, я в тому числі. А от підтвердити слова діями мало хто здатний включаючи і мене.

                Перший тест на совковість це відношення до влади.
                Якщо особа усвідомлює що влада це народ, і вимагає НА ДІЯХ від обраних представників влади працювати на народ, то це перший крок до не-совкового менталітету.
                А якщо особа тримає свій язик в сраці, і каже що політика мене не обходить, головне якось вижити - то це совок.

                Тому пане Нормальний Гражданін 21 Вєка, якщо ви пройшли тест номер 1, і маєте в вашому активі реальну діяльність на фронті протистояння ВЛАДА - НАРОД , тоді перейдемо до інших тестів.


                Гордий сільський негр Ігор .... з елементами ментальності совка.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.11 | Дмитрий

                  Re: Тоді передайте іншим ваш безцінний досвід - як перестати бут

                  Ну,хорошо,если вы мне предлагаете ответить на ваши тесты я согласен...Только вначале немного отвечу на Ваше сумбурное резюме,мы здесь все занимаемся как раз разговором(диалогом) для этого и есть форум,делом мы занимаемся(надеюсь что и Вы) в жизни:ежедневно,ежечасно,ежеминутно... Сюда люди приходят делится впечатлением и узнать точку зрения "противоположной"например стороны....Ну это так-отступление от Вашего супер-теста:)Лично я знаком уже с двумя десятками народных депутатов РФ в основном из СПС(Союз Правых СИЛ) и Яблоко,в предыдущем созыве Думы,со многими из НДР(Наш Дом России),участвовал в нескольких "слетах" на шикарных подмосковных и в Карелии вилах политической "тусовки",пришел к выводу,что на этих "тусовках" кроме личных целей ничего не решается,хотя под хорошее расположение духа можно выбить средства и людей для проектов,которые в конечном итоге улучшают жизнь людям(да вот так вот в реалии все просходит). Например мы выбили деньги и провели тендер на компьютеризацию сельских школ Новгородской области,что успешно и осуществили.Ну про литературное украинское общество я долго говорить не буду это просто дружеская помощь.
                  А если вы имеете ввиду митинги,закидывание помидорами депутатов,полупьяные дебоши с разрушениями,я конечно этим не занимаюсь,зато прекрасно знаю сколько стоили демонстрации 9 марта в Киеве(я сам не поддерживаю политику Вашего президента Кучмы но не вмешиваюсь даже со своей точкой зрения в этот вопрос это решать гражданам Украины)есть очень "дружественная" организация в Киеве,которая занимается этим на коммерческой основе,при личной встречи они делились сколько это стоит(причем организовывают всем и красным и красно-черным и умеренным),сказали что демонстрации и митинги дешевле всего обходятся у коммунистов те могут до 40% своих "поклонников" вывести на "субботник"....Вот и вся правда жизни...Поэтому политикой интересуюсь, но пытаюсь не запачкаться
                  Умеренно гордый правнук белого офицера, урожденного в Риге горожанин в седьмом поколении Дмитрий...
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.11 | Ihor

                    Прочитав і не бачу як то ви намагалися поставити ВЛАДУ на те міс

                    Кучма теж знає багато депутатів.
                    Він навіть якісь програми допомоги тим чи іншим общєствам організовує, але він залишається головною перешкодою на шляху побудови правового суспільства.

                    Влада як в Росії так і на Україні робить дуууууже багато порушень. Тому ті хто не мають совкової ментальності одразу знаходять як давити на владу.
                    Совки ж, завжди знаходять виправдання щоб нічого не робити.
                    Після того як ви написали
                    - Поэтому политикой интересуюсь, но пытаюсь не запачкаться -
                    в мене склалося враження що ви собі теж знайшли виправдання.
                    Якщо я помиляюся(ошибаюся) то спростуйте(опровергіте).

                    2. Якщо ви не хочете запачкатися в Росії де для вас більш менш все зрозуміло, то чому ви пачкаєтесь в Україні, де для вас ситуація менш зрозуміла?
                    Це якраз те що я писав в одному з попередніх повідомлень
                    - Росіяни спеціалісти захищати свої права в інших країнах, а от в себе дома дозволяють ще більші знущання над собою.
                  • 2001.08.21 | ВААСЯ ПУПКІН

                    І скільки ж це коштувало ???

                    Дмітрій писав (-ла, -ло)

                    я конечно этим не занимаюсь,зато прекрасно знаю сколько стоили демонстрации 9 марта в Киеве

                    Ну, то ж поділіться з нами - скільки це коштувало ? Чи є якісь касові документи ? Акти виконаних робіт ? Накладні?

                    Чи це очєрєдний спосіб вивищити себе на фоні інших за рахунок причетності до "секретних знань" ? Як колись модним було ставити книжки одного кольору на полицях....
            • 2001.07.11 | Сергій Кабуд

              Ігоре, не переймайсь , Джа тебе любить(–)

              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.11 | Ihor

                А шо таке Джа? (-)

                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.12 | Сергій Кабуд

                  Джа Растафарей. Бог Растаманів і всіх негрів! Pray to Jah!

                  Дуже красива і наївна релігія Растафарійства.
                  Багато регей музіки складено про Джа.
                  Джа допомогає всім хто не проти цієї помощі.

                  Щоб Джа допоміг не треба навіть палити коноплі, а поставити гарну регей музіку і полетіти вслід за звуками її.
                  Джа Растафарі!
            • 2001.08.08 | Лисий

              Не переймайся дурницями

              І не використову ненормативної лексики. Цим, зрештою, ми наближаємося (хоча й мимоволі) до кацапні.
              Совкізм— наша складова. Це правда, але одні пробують викоренювати цю гидоту, а інші козиряють нею. Ваш опонент, наприклад. Я теж урочисто заявляю "русскоязичноє насєлєніє" поза Росією — совки стовідсоткові. І вони можуть вважати інакше, навіть заперечувати, але заперечувати, використовуючи "совкову" методологію — "з'їжджати" з теми, тощо.
              Заодно скажу пару слів Дмітріям та LENам. Я таки націоналіст. Не дуже буржуазний внаслідок хронічної нестачі грошей, але таки український. І, якщо "дворовий", то не з вашого двору.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.08 | эксльвовянин

                Чому ти не сокiл,чому не лiтаєшь?

                L'ignorant stupide-ой извини вырвалось,ненормативную лексику применил,хотя что мне терять,все равно кацапней назовешь:)))Вот интересно мне,а ругательство на нерусском языке разрешены али как?:)А вообще я вот в отличие от сюсюканья с вами как это делает Пани,Дмитрий и другие(большинство Украины),давно бы решил эту проблему(ох как быстро и решительно),но если им конечно хочется вечно выслушивать от недоделанных националистов упреки и даже оскарбления в неполноценности-другой вопрос.
                P.S.С неуважением к националистам,русскоязычный(плохое слово,тьфу)украинец,житель теперь уже Европы и всего мира,говорящий на 7ми языках,в том числе и на украинском и благодарящий Бога,что увел он меня подальше,от этого глупого беспредела.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.09 | Майдан-Інформ

                  Якби літав, то з вами не зустрівся би...

                  Рівень моєї освіти не вам оцінювати. А лаятися всіма мовами недобре, не кажучи про ненормативну лексику, що недопустимо зовсім. Так само неприпустимо звертатися на "ти" до незнайомих, навіть, коли знаєте аж 7 мов (отце, нарешті, похвальна якість).
                  Кацапнею назву, це не лайка, а визначення історичне слівце. Сюсюкати зі мною не варто. Я не дівка і не гомик. А от вирішувати проблему з українцями в Україні пробували і швидко і повільно, та не вийшло на ваше. Ми є, ми будемо завжди, поки у ріках крові, які пливуть по жилам людей всієї планети тече хочаб крапля нашої — ми є!
                  Я не певен, що ваше зауваження до пан Дмитрія та Паніі слушні, їх-бо в неповноцінності не звинуватить навіть така упереджена людина, як я (бо таки упереджений і не завжди коректний, але панове, ну ви ж випрошуєте!). Про те, до дороблені ми не вам також судити. На вас досить і таких, які вже є.
                  Неповага до націоналізму не від великої інтелігентності, як і гордість за те, що виїхали з Батьківщини, хоча, можливо, ви Україну і не усвідомлюєте Батьківщиною, а тільки "глупым беспределом". Тож дозвольте засумніватися, що ви таки українець, хоча і російськомовний (тьху, яке гидке явище)
                • 2001.08.10 | Адвокат ...

                  От і добре ;-) + питання.

                  эксльвовянин писав(ла):
                  ...
                  > P.S.С неуважением к националистам,русскоязычный(плохое слово,тьфу)украинец,житель теперь уже Европы и всего мира,говорящий на 7ми языках,в том числе и на украинском и благодарящий Бога,что увел он меня подальше,от этого глупого беспредела.


                  Subj.
                  От як би він тай всих подібних до Вас теж кудись подалі дів. І їм полегшення, і нам.

                  Однак же питання до Вас, всесвітній Ви наш. Якщо той "глупий бєспредєл" Вас більше не турбує особисто, як живете Ви від нього далеко та щасливо, то що ж Вам так нейметься? Що за зла сила штовхає Вас витрачати Ваш особистий час на теревені на цьому форумі?
        • 2001.08.11 | Viewer

          Re: Коли шовіністи балакають про європейські цінності, блювати

          Однако честный парень - сказал "тянет проблеваться" и сделал :)))))
      • 2001.07.07 | Рoман ShaRP

        Згоден. Але треба думати людям, що висувають такі пропози.

  • 2001.07.06 | НеДохтор

    Re: А тим часом ...

    http://www.ukrop.com/bulo.html?d=05.07.2001
    ----------
    05.07.2001

    18:38 УКРАЇНА І РОСІЯ ФОРМУВАТИМУТЬ ЄДИНИЙ ПІДХІД ДО СПІВПРАЦІ В ГАЛУЗІ ЗМІ

    У Кабінеті Міністрів України відбулася зустріч Віце-прем”єр-міністра України Володимира Семиноженка з делегацією Міністерства Російської Федерації у справах преси, телерадіомовлення та засобів масових комунікацій на чолі з Міністром Михайлом Лєсіним, що перебуває в Україні з офіційним візитом. З українського боку участь у зустрічі взяли керівники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на чолі з головою Борисом Холодом, працівники Кабінету Міністрів. У ході зустрічі, зокрема, йшлося про стан у сфері ліцензування теле- та радіокомпаній України; про перспективи двостороннього співробітництва у галузі телебачення та радіомовлення Росії та України; про взаємодію російської та української сторін у здійсненні мовлення російських теле- та радіокомпаній на територію України та українських - на територію Росії. Досягнуто домовленості про те, що до кінця нинішнього року буде підготовлено двосторонню Угоду щодо співпраці у галузі телебачення і радіо. На думку Міністра Російської Федерації у справах преси М.Лєсіна, така Угода “дасть можливість спокійно працювати російським радіостанціям в Україні, а українським - в Росії, максимально врахувавши інтереси української діаспори”. При цьому головними орієнтирами, на думку російського Міністра, повинні бути державні інтереси та ринок. Було б доцільно, щоб дія майбутньої двосторонньої Угоди, вважає він, також поширювалася на друковані засоби масової інформації і книговидавництво, особливо це актуально щодо науково-освітньої літератури. Міністр повідомив, що ймовірно, з 1 січня 2002 року “буде введено невелике ПДВ на видавництво книг”. Як відомо, зараз Росія належить до країн, у яких книговидання звільнене від ПДВ. Як наголосив Віце-прем”єр-міністр В.Семиноженко, українська сторона зацікавлена у формуванні єдиного підходу до співпраці в галузі ЗМІ і відстоюватиме точку зору, щоб двостороння Угода була максимально прямої дії. Нині, повідомив він, уряд активно працює над тим, щоб найближчим часом ратифікувати Договір про транскордонне мовлення. До речі, Росія також поки що не змогла ратифікувати такий Договір. Ратифікація цього Договору дозволяє здійснювати без обмежень трансляцію закордонних теле- і радіоканалів на територію України, і, відповідно, українських теле- і радіокомпаній - на територію країн, що долучилися до цього Договору. Виконання Договору є обов”язковою вимогою Ради Європи. Без участі у реалізації цього Договору шлях співробітництва з європейськими організаціями, задіяними у сфері телебачення і радіомовлення, залишатиметься закритим для України і Росії. У ході зустрічі обговорено також інші питання щодо співпраці України і Росії в галузі преси, телерадіомовлення та засобів масових телекомунікацій.

    UKROP.com

    ----------
  • 2001.07.11 | Пані

    Немного не так

    Не вводить налоги, а снимать. Выдаю формулировку.

    Освободить от налогов издания на языках тех народов, потребности которых в издании литературы на родном языке не удовлетворяются ни местным продуктом, ни импортом.

    Данному определению соответствуют сейчас украинский и крымско-татарский. Если я забыла другие языки - дополняйте.

    А все остальное облагать в обычном режиме.
    И пусть хоть один правозащитник найдет в этом крамолу :)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.11 | Дмитрий

      Вы(Панi),наверное правы...

      Да,наверное это единственный правильный ход в экономическом смысле, не ущемляя интересы других языков.О, кстати поинтересуюсь,как в России обстоят с этим дела,потому как недавно покупая нужную мне литературу в книжном, наткунулся на приличное количество книг на украинском в Москве и самое интересное издательства были по большей части российские по-моему-превосходила всех Пермь и С-Петербург еще был Воронеж и одна книга с произведениями Франко изданная в г.Москва изд-во Прогресс 2000г.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.08 | Лисий

        Re: Вы(Панi),наверное правы...

        Взагалі, доречна пропозиція — піднімати податки далі просто неможливо. А цей шлях — розумний. Досить цікаво, що в цьому випадку мені навіть не хочеться сперичатися з Дмитрієм, хоча його дописи (як і всіх російськомовних, за вийнятком Пані), як правило викликають рідкісне несприйняття.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.09 | Пані

          Мерси, но я уточню

          Лисий писав(ла):
          > Взагалі, доречна пропозиція — піднімати податки далі просто неможливо. А цей шлях — розумний.

          Спосибо за поддержку. Сейчас вынесу эту идею в "Розробки" с чистой совестью, как нечто, получившее поддержку.

          > Досить цікаво, що в цьому випадку мені навіть не хочеться сперичатися з Дмитрієм, хоча його дописи (як і всіх російськомовних, за вийнятком Пані), як правило викликають рідкісне несприйняття.

          Я не "російськомовна". С таким же успехом я "англомовна", "польськомовна", "іспанськомовна" etc. Политкорректное определение будет - я пишу на Майдане на русском языке с вкраплениями слобожанского суржика. Для краткости причина - из вредности.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.09 | Рoман ShaRP

            Re: Як Ви і обіцяли, я сміявся (з причини) .... Дякую.

            Тільки не подумайте що я стежив ... так просто. подумав -- давно я на "Мові" не був ... ну і якось саме в очі впало .

            Люблю читати що ви пишете, Пані.
            Чесно. Щиро. Просто. І нічого не можу поробити.

            Ну а хто не вірить -- може вважати мене заодно і коммуністом.

            І ще раз дуже дякую , ви мені врятували настрій на півночі і на день, хоча, звичайно , і не збиралися ....
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.09 | Пані

              Велкам, приходи еще

              А про лингвистический вопрос я не забыла. Это был не прикол. Но ... я хочу хорошо подготовиться. Вот как буб во всеоружии - так и поговорим.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.10 | Рoман ShaRP

                Re: Дякую +

                А про лінгвістику може й не варто?
                1) я та к розумію, ця дискусія не змінить позицій сторін стосовно теми "людина
                і/або мова".
                2) я так розумію що замсть дискусій краще зробити шось практичне чи хоча б віртуально-практичне.
    • 2001.07.14 | Рoман ShaRP

      Re: УРА!!! Підтримую !!!

      Тодi торгувати книжками українською стане вигiдно, та й видавати їх напевне теж. I газет то саме стосується.

      БО ПОПИТ IСНУЄ

      Це я Вам усім як колишній працівник найбільшого на Україні книжкового (та й не тільки) ринку "Петрівка" говорю.

      Можна допомогти ще інформаційним чином. Гадаю, самі автори та видавництва НЕ відмовлятимуться якщо зробити їм невелику рекламу. Де завгодно.
    • 2001.08.14 | Viewer

      Не все так просто...:)

      По-моему, в категорию льготников должны попасть и учебники на русском - интересно, сколько их всего было издано здесь за минувшие годы?
      Да и с украинскими авторами проблема...
      сколько их всего, современных то, читаемых?
      А о качестве переводов и говорить страшно..
      Так что, по-моему льготами проблему не решить.
      Причину надо искать в чем-то другом.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.14 | Лисий

        Re: Не все так просто...:)

        Пільгові підручники російською :ouch: несерйозно. Пільговим може бути тільки те, що вимагає підтримки. А в нас і так все російське. Взагалі, сприяння навчальній літературі потрібно, але без фанатизму, з умом, бо "застав дурня Богу молитися..."

        Проблема не з українським авторами, а з виданням їхніх книг. Взагалі, видавнича справа в Україні стоїть кепсько, конкурувати з російською книгою українська не може (варто повчитися в Москви, як нав'язувати своє).

        І читаних багато і варто читати, не рости ж нам на романчиках Мариніної, Пікуля чи Еманюель Арсан. Єсть і вартіші, суттєвіші книги.

        А щодо перекладів — то "звиняйте". В Росії не скоро будуть школи перекладу хоча б наближені по якості до робіт Лукаша , Кочура та інших. А якщо мова про переклади недолугих російських книжечок (та й російських підручників у своїй більшості) то це не велика біда. Зокрема, історію за російськими виданнями X(: не тільки не варто, а й шкідливо.

        Ну, а панові вуайєру, очевидно зрозуміло, що головна причина нещасть у самому існуванні нашої нації та держави, просто усунути ці страшні причини він не може. Хоча знайти, судячи зі всього зміг.

        Я глибоко переконаний, що пільги видавничій справі, а українській особливо повинні бути постійною політикою держави у стратегічному напрямку розвитку. Французи, наприклад, не соромляться такого. Та й інші, певно. Ми ж чомусь вважаємо себе такими потужними та процвітаючими, що створюємо пільгові умови тільки для меншин. Достворювалися, що скоро титульна нація держави буде меншиною :(:.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.15 | Viewer

          Re: Не все так просто...:)

          И часто, почтенный, Вы встречали в нынешней школе учебники на русском?
          Я, за последние пару лет, их попросту не видел. А желающих учиться на русском много. Так что прямая им дорога в льготные издания.
          Видел новоизданные с массой ошибок, опечаток, абсолютно сырые и изданные наспех. Ну не хватало ума в министерстве написать новые, так перевели бы старые!
          Что касается "все на русском", то Вы, очевидно, подразумевали бульварное чтиво - всевозможные "дефективы", секс-истории и т.п. Скажу Вам по секрету, я такого не читаю, и на них мне глубоко начхать. Бороться с подобным засорением книжного рынка надо, а не переводить это чтиво.
          Аргумент "о том, как в России дела обстоят" мне не интересен, меня интересует как разрешить здешние проблемы наилучшим образом, а они пусть о своих сами и заботятся.
          Вы ж не "московский наемник" :), что ж Вы на них все оглядываетесь?
          Ну и хочется пожелать избавляться Вам, понемногу, от комплекса по отношению к русскому языку, на котором, кстати, говорит огромное количество Ваших сограждан.
          P.S. Интересно, а как Вы относитесь к голливудской киноштамповке, она украинской культуре помогает? Или боремся только с русской?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.18 | Лисий

            Re: Не все так просто...:)

            Я вже давненько не вчусь у школі, тож і з підручниками маю справу не часто. Але добре пам'ятаю, як це було за мого навчання і в школі і в Університеті. Та й зараз у магазинах часто проглядаю відповідні відділи.

            Щиру поділяю ваше відношення до бульварного чтива і переконаний, що перекладати його не варто. Взагалі, я не згоден щодо вашого визначення мого комплексу по відношенню до російської мови. Я цю мову знаю досить добре. При необхідності можу нею спілкуватися, але я добре бачу деякі наслідки російськомовності:

            1. Російська, використавши в свій час право мови окупанта, міцно утвердилася в Україні.

            2. Мова є середовищем існування духу, як окрмої людини, так і нації. А я українець, я хочу щоб мій народ був завжди, а не винародовлювася, як це відбувається зараз.

            3. Російська мова тільки в ХХ ст., охопивши Україну своїми щупальцями призвела до такого страхітливого стану, що:
            а. брудна московська лайка потрохи перекочовує в легальність;
            б. належність до українськомовності кваліфікується, як провінційність, "жлобство".

            Щодо культури гамбургерів та кока-коли, то я до неї відношусь так, як до культури бражки і тарганів російської глибинки. Це теж хвороба і деградація, тим страшніша, що вчорашній селюк, який з гріхом пополам навчився "штокать", замість того, щоб переходити на мову, яку знає, показує середній пальчик і кричить дурнувате "вау". Радуватися нічому. Це не краще, як і "шіт" з "факом" не ліпші за лексикон гаранта.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.21 | Viewer

              Re: Не все так просто...:)

              Счастливый, Вы, человек :)
              А мне, вот, приходится часто сталкиваться со школой и нынешней системой образования(по работе и не только).
              Русские учебники действительно лежат на прилавках...лежат. А учат по другим, и с тоской смотрят на русские ( у нас по крайней мере) - в некоторых материал намного лучше разбирается.
              Да и детям они понятнее.
              Как по мне, пусть они хоть что-то знают(хоть на китайском :)), чем выдают бессмысленный и безграмотный набор полуукраинских слов.

              А ситуацию с отсутствием нормальной украинской литературы дотациями не исправить. Ее могут исправить лишь авторы, талантливые и читаемые.
              Будут они, будет и литература.
              А пока их нет, душить русскую культуру, и не давать ничего взамен - означает просто душить культуру в целом.

              Не так все просто и с "языком оккупантов".
              Во-первых, в XX веке натиск его ослаб( это я о коммунистах говорю), по сравнению с царской "тюрьмой народов", национальные культуры,все-таки, были признаны,просто нынешняя политика делает из красных - крайних. Во-вторых, влияние - влиянию рознь. Нельзя сравнивать культурное влияние "жлобы", и влияние, например, Зеленограда или Новосибирска( как Вы поняли, это я о языке научных исследований).

              Кстати, в области исследований Украина занимала ОЧЕНЬ видное место в Союзе. Очень интересно и полезно пересматривать научно-популярные киножурналы( кстати на УКРАИНСКОМ языке). Киевские исследовательские институты очень высоко котировались. А институт Паттона( сварка металлов), имел мировой рейтинг.
              Если интересно, прочитайте как запускалось на конвейер производство "тридцать четверок" во время войны на эвакуированных заводах.
              Как "Паттоновская сварка" позволяла производить танки в немыслимых количествах ( а во всем мире сварных просто не было - только клепка или литье, не могли добиться качественного шва, когда паттоновский был крепче окружающей брони).
              Ну и, конечно, исследования без кооперации невозможны - потому и был язык-стандарт научного общения, язык большинства - русский.
              Так что в Украине от "оккупантов" остался не только мат, но и все богатство научных разработок Союза, куда Украина сбрасывала свои и черпала чужие идеи.
              Кстати, здесь Вам и ответ, почему украинский язык считался "неинтеллигентым","провинциальным".
              Сейчас, да, роль координатора в исследованиях, мог бы ,на себя взять Киев, с своим стандартом языка... Мог бы...
              если б наука и культура не потерялись где-то на дороге ...
              А пока что, Киев задает тон в идиотских законах и культурной дешевой фальши, с соответственной популярностью языка-носителя этих "произведений" среди населения.

              Будет людям нравится их страна - будут все с гордостью говорить "я - украинец".

              Будут уважаемые люди говорить на украинском - все потянутся вслед за ними.

              Но, по-моему, атакой на русскую культуру - украинской не создать(воссоздать).

              И без хорошей объединяющей идеи не будет общества, а значит не будет и государства, закона, порядка - будет только полицейский режим, существующий благодаря расколу населения страны.
              Кстати, задумайтесь на досуге, не стравливают ли нас, попросту? Разделяй и властвуй?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.17 | Лисий

                Re: Не все так просто...:)

                Viewer писав(ла):
                > Счастливый, Вы, человек :)
                > А мне, вот, приходится часто сталкиваться со школой и нынешней системой образования(по работе и не только).

                Добрих, головне, патріотичних же ми маємо вчителів!

                > Да и детям они понятнее.

                Це залежить від того, хто їх вчить і чиїх батьків то діти...

                > Как по мне, пусть они хоть что-то знают(хоть на китайском :)), чем выдают бессмысленный и безграмотный набор полуукраинских слов.
                >

                А чому "хоть"? На сьогодні знання китайської багато скутечніше, ніж російської та й англійської також.

                > А ситуацию с отсутствием нормальной украинской литературы дотациями не исправить. Ее могут исправить лишь авторы, талантливые и читаемые.
                > Будут они, будет и литература.

                Оце таки правда. Але куди діти тих, хто писав, а їх просто знищували, а не видавали. Чи знають сучасні українці (хоча б вчителі!) творчість Маланюка і Олеся, Ольжича чи Стуса, Світличного, Горбаля і безліч інших? Чи їх також видавати не варто?

                > А пока их нет, душить русскую культуру, и не давать ничего взамен - означает просто душить культуру в целом.
                >

                Не узагальнюйте культуру "в целом" і російську. Майте хоча б трохи скромності. Чи то вже вся решта світу ніщо? Та й хто її давить ту козлячу культуру? Хіба ж їх задавиш?

                > Не так все просто и с "языком оккупантов".
                > Во-первых, в XX веке натиск его ослаб( это я о коммунистах говорю), по сравнению с царской "тюрьмой народов", национальные культуры,все-таки, были признаны,просто нынешняя политика делает из красных - крайних. Во-вторых, влияние - влиянию рознь. Нельзя сравнивать культурное влияние "жлобы", и влияние, например, Зеленограда или Новосибирска( как Вы поняли, это я о языке научных исследований).

                Во время оно, коли працював у Інституті, були у нас практиканти з Сибірського відділення. Толкові хлопці. Але я не бачив причин і не бачу й досі для переходу на їхню мову в науці. Зрештою, це вони в нас училися...
                У "жлобів", яких не можна порівняти з жодним кацапським містечком.
                Та й приклади ваші, перепрошую, недолугі. Чи Патона привезли москалі сюди? Чи його інститут не український? То чого це ви так переконані, що ми їм маємо бути вдячні за окупацію. Хоча, логічно розмірковуючи, враховуючи всі втрати нації внаслідок окупації, то жодні "тридцятьчетвірки" і їхня броня того не компенсує. А наші вчені мали світовий рейтинг. І тільки сучасна влада, а по суті своїй колоніальна адміністрація, змогла так страхітливо зруйнувати нашу науку. Але ви що, вважаєте Кучму з його камарильєю націоналістами і палкими прибічниками української мови? Не смішіть ... вона й так смішна. Знаєте таке народне прислів'я? Тому й Київ не зміг стати реальним інтелектуальним центром. Бо перед ведуть "русскоязичниє", влада у них, культурою керують вони. Подивіться телевізор. Хто може скласти програми такі, як на 1+1 чи "Інтері"? Що патріот?
                От і дивіться "Мєнтів" та "Маросєйки". Не скаржтеся, що хтось тут переслідує російську культуру. І оцінюйте, хто реально тут хазяїн.
          • 2001.08.21 | ВААСЯ ПУПКІН

            Re: Не все так просто...:)

            Viewer писав (-ло, -ла)
            Ну и хочется пожелать избавляться Вам, понемногу, от комплекса по отношению к русскому языку, на котором, кстати, говорит огромное количество Ваших сограждан.

            На мою думку, це "сограждани" мають позбутися комплекса "по отношенію к русскому язику" і навчитися розмовляти нормальною людською мовою.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.21 | Viewer

              Об ограниченности.

              Осталось лишь уточнить, что такое "нормальный человеческий язык".
              Он один-единственный?
              А что ж тогда делать бедным англичанам, французам, и того хуже, китайцам? Будете, любезный, их тоже переучивать на "нормальный человеческий"?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.17 | Лисий

                Re: Об ограниченности.

                А вони в своїй недолугості розмовляють в своїх країнах своїми мовами, а не російською. Кожному (навіть цапові, тобто козлові) ясно, що нормальна мова, це мова даної країни. А всяка інша може й нормальна, але іноземна
  • 2001.08.11 | Viewer

    Даешь самообложение! :)))

    Ну, на всей территории Украины такое не пройдет...а если где-то и проведут, как местный налог, то в русскоязычных областях, боюсь, появится встречный налог - на другой язык :))))
    В общем : Ребята! Давайте жить мирно!
    А если, болит душа за бюджет, давайте поговорим о налоге на глупость - очень актуальная тема. :)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.14 | Лисий

      Re: Даешь самообложение! :)))

      Viewer писав(ла):
      > Ну, на всей территории Украины такое не пройдет...а если где-то и проведут, как местный налог, то в русскоязычных областях, боюсь, появится встречный налог - на другой язык :))))
      А ви не бійтеся. Я таки доживу, що тут не буде "русскоязичних областєй". А якщо задиратимуть хвоста, то управу найдемо.
      > В общем : Ребята! Давайте жить мирно!
      Ну, то не провокуйте!
      > А если, болит душа за бюджет, давайте поговорим о налоге на глупость - очень актуальная тема. :)
      Пропоную постинг http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_mova, як приклад для бази оподаткування.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.15 | Viewer

        О самооценке

        Лисий писав(ла):
        > Viewer писав(ла):
        > > Ну, на всей территории Украины такое не пройдет...а если где-то и проведут, как местный налог, то в русскоязычных областях, боюсь, появится встречный налог - на другой язык :))))
        > А ви не бійтеся. Я таки доживу, що тут не буде "русскоязичних областєй". А якщо задиратимуть хвоста, то управу найдемо.

        И кто ж кого тут провоцирует??? :)

        > > В общем : Ребята! Давайте жить мирно!
        > Ну, то не провокуйте!
        "Видяй сломицу в оке ближнего своего, в своем же ни же сучка не замечает."
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.18 | Лисий

          Re: О самооценке

          Viewer писав(ла):
          > И кто ж кого тут провоцирует??? :)
          Звичайно, я не без гріха, визнаю. Але нахабство "русскоязичних" переходить всі межі. Вже якщо нагадування про те, що це наша держава є провокацією, то таки пора наводити лад.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.21 | Viewer

            Нет ничего нового под луной...

            Лисий писав(ла):
            > Viewer писав(ла):
            > > И кто ж кого тут провоцирует??? :)
            > Звичайно, я не без гріха, визнаю. Але нахабство "русскоязичних" переходить всі межі. Вже якщо нагадування про те, що це наша держава є провокацією, то таки пора наводити лад.

            ?????????

            "Все животные равны,
            но некоторые из них равнее других"
            (Дж.Оруэлл,"Скотский двор")
            Будем делить граждан на первосортных и второсортных?
            На истинных арийцев и неистинных арийцев?
            Четвертого рейха оч-чень хочется?

            И еще,кто это Вам сказал такую чушь, что Вы - настоящие украинцы? Что Вы дети Украины?
            Есть такая притча про Соломона и двух матерей, как они делили ребенка. Кто его мать никто не знал, но одна кричала раз нельзя доказать чей он, то разрубить и поделить его. А другая кричала нет, не рубите, лучше уж отдайте той, другой.
            Вы догадались кто была его мать?
            Так кто же тогда дети Украины? Те кто сеет смуту, раздоры и раскол? Те, кто пытается натравить граждан друг на друга?
            Или те, кто зовут к пониманию друг друга и к взаимоуважению ее граждан?
            Кто ж тогда дети Украины, а кто, в лучшем случае, приблудные пасынки????
            Кто ей желает блага? А кто хочет урвать свой кус?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.21 | эксльвовянин

              Re: Нет ничего нового под луной...кроме злобы

              Да не понять им этого,враг всегда должен быть перед глазами,это все объясняет,во всем виноваты враги!!!!,враги портят язык,враги его запрещают,враги разговаривают по другому,враги думают по другому.Ну не останется этих "врагов",говорящих на другом языке,найдуться новые враги,враги портят язык своим акцентом,враги разговаривают с другим акцентом,враги думают с другим акцентом.И их не останется................найдутся другие враги.Злоба правит умами этих людей,а злоба от бессилия своего и простой узколобости.Встаньте,оглянитесь по сторонам,рассмотри в своем соседе друга,а не врага,уважай его и он будет уважать тебя.Люди бывают разные и это не означает что кто-то лучше,а кто-то хуже,все просто разные.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.21 | Адвокат ...

                Як файно!

                Дійсно, добрі, мудрі слова, про різних людей, про повагу одне до одного.
                А от про ворогів та їхне безкінечне створення-відтворення,-- значно гірше. :(: Бо саме тими словами: "злобниє", "узколобиє", "ненаситниє в своєй злобе", тощо, й визначають, зазвичай,... так-так, саме, ворогів.

                Добре, звичайно, що Ви добре бачите ті людські вади, що наше суспільство успадкувало від часів совєцьких, симпатичним є Ваше тих вад неприйняття. Але форма, у якій те висловлено, пробачте, "з душком", ну дуже вже нагадує більшовицьку лексику.

                Що ж, будемо тішитися з того, що, вельми можливо, Ви, пишучи той текст, керувалися мудрим висловом Сєрґєя Ейзенштейна: "якщо хочеш навчитись чогось добре, візьмись вчити інших".
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.22 | эксльвовянин

                  I ви маєте рацiю...

                  Да не хочу я никого учить,да и нет у меня таланта учить людей.Да возможно я чему-нибудь и у Вас научусь,я открыт к учебе до сих пор,мне интересно новое,не считаю это зазорным.И отношение у меня ко многим вещам с годами поменялось и наверное поменяется еще не раз,такова суть человека.Я не хочу останавливаться на достигнутом,пойду дальше...Пусть даже с трудностями и непониманием других и это пробовали...Как кто-то сказал(вот жаль не помню автора),для пессимист трудность,это уныние,а для оптимиста трудность-это новая возможность.Вот это лозунг на данном этапе моей жизни.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.22 | Адвокат ...

                    Та то -- не я, то досвід людства.


                    Тож, маю зауважити що навчання себе шляхом навчання інших,-- то є, дійсно, "хід"! Що віддзеркалює/відтворює діальоґійну природу людського мислення. Талант вчителя -- то окрема штука. Адже вчити можна вельми просто, як у Совєцькій армії, "дєлай, как я!". І ця "педеґоґіка" працює надійно у 90% випадків.


                    А от стосовно труднощів, -- я не згоден. Красива фразочка, але не більше. Песиміста труднощі не у нудьгу заганяють, а просто роблять ще більшим песимістом. І це ніяк не відбивається на поліпшені/погіршені його здатностей ті труднощі долати. А з оптимістами, особливо рожевими, таке дійсно час від часу відбувається: стикнувся із труднощами -- впав у розпач. А взагалі то, подолання труднощів -- не найліпший шлях для самовдосконалення.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.22 | эксльвовянин

                      Не знаю,как у Вас,но у меня....

                      Не знаю,как у Вас,но мне постоянно с самых ранних лет приходилось сталкиваться с трудностями.И я наверное к этому привык и я считаю тоже,что это не лучший способ,но необходимый,если ты конечно чего-то хочешь от этой жизни,кроме уныния и вечного недовольства.А про технологии обучения(вернее мы здесь имеем ввиду внушения)людей,сталкивался с различными,видел как можно с помощью несложных психологических манипуляций вынудить человека отказаться от своих убеждений и точки зрения и стать обыкновенным зомби.Кстати,что и было применено и в свое время советской машиной пропаганды и применяемо практически во всех странах бывш.союза.В век доступности информации и массированого давления различных источников,трудно не потерять ту нить правды и выдумки,вместе с мифами.

                      Адвокат ... писав(ла):
                      >
                      > Тож, маю зауважити що навчання себе шляхом навчання інших,-- то є, дійсно, "хід"!
                      Я вижу это несколько иным-обменом полезной(с отбросом бесполезной)информацией.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.22 | Адвокат ...

                        По ріжному. ;-)

                        эксльвовянин писав(ла):
                        > Не знаю,как у Вас,но мне постоянно с самых ранних лет приходилось сталкиваться с трудностями.И я наверное к этому привык и я считаю тоже,что это не лучший способ,но необходимый,если ты конечно чего-то хочешь от этой жизни,кроме уныния и вечного недовольства.

                        Не кокетуйте ( :): ) -- абсолютно всі люди мають в свойому житті ті, чи інші труднощі. І я -- теж. Подолання ж спротиву середовища при досягненні своїх ( корисливих - :): ) цілей, я б труднощами не називав: знали очи, що купували,-- їжте, аж повилазьте!


                        > А про технологии обучения(вернее мы здесь имеем ввиду внушения)людей,сталкивался с различными,видел как можно с помощью несложных психологических манипуляций вынудить человека отказаться от своих убеждений и точки зрения и стать обыкновенным зомби.Кстати,что и было применено и в свое время советской машиной пропаганды и применяемо практически во всех странах бывш.союза.

                        Я мав на увазі навички та знання. Зомбування -- то інше. :): Втрата ж, або зречення своїх переконань під писохольоґічним тиском,-- тема аж надто складна навіть для роману, або дисиртації. Зрештою, попри усякий тиск, їх не зреклися лише ті знаших бувших співвітчизників, що ті свої переконання виробили собі самі. Всі останні, майже без виключення, дійсно, були зомбі.



                        > В век доступности информации и массированого давления различных источников,трудно не потерять ту нить правды и выдумки,вместе с мифами.

                        Вибачте, але я не так і не зміг зрозуміти сенсу цього Вашого речення. Будьте ласкаві, або переформулюйте його.


                        >
                        > Адвокат ... писав(ла):
                        > >
                        > > Тож, маю зауважити що навчання себе шляхом навчання інших,-- то є, дійсно, "хід"!
                        > Я вижу это несколько иным-обменом полезной(с отбросом бесполезной)информацией.

                        ( ІМНО ) Ви спрощуєте. Редукція навчання до інформаційної транзакції, то невдячна справа. Навчання ( з гуманітарного ракурсу ) -- поняття більш широке та змістовне.
                        Спробуйте, в якости розумової ґімнастики, навчити когось хоча б основам евристичного мислення у змальований Вами спосіб.
            • 2001.09.17 | Лисий

              Re: Нет ничего нового под луной...

              > "Все животные равны,
              > но некоторые из них равнее других"
              > (Дж.Оруэлл,"Скотский двор")
              > Будем делить граждан на первосортных и второсортных?
              > На истинных арийцев и неистинных арийцев?
              > Четвертого рейха оч-чень хочется?

              Та ні, це вже ви організовуйте до кінця "Третій Рим" він же райх, він же там як назовете. Але громадян відрізняти треба. І це найменше обжумана проблема. Бо однаковість не властива органічному світові. Ми таки не PC, а люди, тобто, частина цього самого органічного світу, де всі різні. І я не певен, що ви самі вважаєте нас однаковими. А якщо вважаєте, то віднесіть цитату орвела до себе. Бо бачте, російському (що рівне з українським за вашим твердженням) слід надати перевагу не тільки в Росії, а й у нас. Вони там розумні, видавництво стимулюють, в тому числі і податковими методами, а дурним хохлам — зась. Це все ваші твердження, я тільки їх виражаю коротше і ясніше. А я з цим не згоден. То що, я вимагаю етнічних чисток? Поки — ні.

              >
              > И еще,кто это Вам сказал такую чушь, что Вы - настоящие украинцы? Что Вы дети Украины?

              Даруйте, але належність до національності визначається не голосуванням і не записом в пашпорті, а самоусвідомленням. Я себе чітко асоціюю з українською нацією. Якщо вас це вже так цікавить, то й рід маю добрий, український. А що ж ви ще хотіли?

              > Есть такая притча про Соломона и двух матерей, как они делили ребенка. Кто его мать никто не знал, но одна кричала раз нельзя доказать чей он, то разрубить и поделить его. А другая кричала нет, не рубите, лучше уж отдайте той, другой.
              > Вы догадались кто была его мать?
              > Так кто же тогда дети Украины? Те кто сеет смуту, раздоры и раскол? Те, кто пытается натравить граждан друг на друга?

              То це діти України ті, хто заперечує її право на існування і виживання в цьому світі? Добрі діточки. І яку це "смуту" і хто сіє? Той, хто відстоює її права, чи ті, хто заперечує навіть можливість пошуку шляхів для виживання матері?

              > Или те, кто зовут к пониманию....

              До цього я й закликаю. Але не випрошую, раком стоячи, як це в Москалів прийнято, а по козацьки. Думаю — і кажу.

              >> Звичайно, я не без гріха, визнаю. Але нахабство "русскоязичних" переходить всі межі. Вже якщо нагадування про те, що це наша держава є провокацією, то таки пора наводити лад.
              >
              > ?????????

              Що ж тут неясного? Я таки можу сказати різко. Визнаю. А ви такий білий та пухнастий, ну, аж плакати хочеться... Невже ви дивуєтеся тому, що ми не згодні виздохнути під сокирою, занесеною ще вашими дідами, а ви й досі покласти її мирно не хочете? Я навіть не уявляю, чому природнє право нації на свою мову (Богом дану, бо всі мови дав Бог) викликає таку лють і шаленство. І поясніть мені, убогому, як це ви уявляєте взаєморозуміння? Якщо такми чином: "І ви наші, і все наше..." — то про що мова. А якщо на цивілізованому рівні, то про щось можна дискутувати.
  • 2001.08.20 | Eagle

    Re: ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

    А фэйс не треснет?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.09.17 | Лисий

      Re: ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

      Eagle писав(ла):
      > А фэйс не треснет?

      Та не переживайте за наші пики. Нам іще, на відміну від деяких русскоязичних, поправлятися єсть куди. Наразі українська видавнича справа стоїть так, що підтримка, і то — державна, просто наобхідна. А фейс, який маємо, такий і носитимемо. А треба, і по іншому можемо тріснути.
  • 2001.11.03 | Max

    Re: ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

    The idea is just great
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.11.05 | rt

      Re: ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

      Fuck you!Understand?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.11.07 | Max

        Re: ПОДАТОК НА РОСІЙСЬКОМОВНІСТЬ.

        Ít's just a great conversation you offer - I even don't give a fuck man what's the shit you'wre thinkin' as you wrtote this - Ukrainians are the owners of they counry and their law?

        Did I make myself clear?

        Than - Fuck OFF!
  • 2001.11.07 | DevRand

    test (-)

  • 2001.11.16 | Главврач

    Да че там церемониться - на дыбку сразу, повесят денек-другой -



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".