МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Текст звернення громадського комітету "За правду"

01/25/2001 | Майдан-Інформ
17-01-2001, Львів

Текст звернення громадського комітету "За правду", який був розповсюджений у Львові у середу 17 січня
Громадський комітет "За правду" створений молодими львівськими інтелектуалами, зокрема і тими які були організаторами студентського голодування 1990 року.

ЛИСТ ПРО СВОБОДУ

Не питай за ким цей дзвін Громадянине!


Україна опинилася в ситуації, коли основоположні цінності вільного суспіль-ства - свобода, демократія, громадська мораль - виявилися під загрозою. До найнижчого рівня впала довіра народу до найвищих державних установ. Правоохоронні органи держави виявилися нездатними розкрити важкий злочин проти журналіста Георгія Гонгадзе. Більше того: в причетності до цього злочину звинувачуються найвищі державні посадовці. Все це свідчить не тільки про низький професійний рівень наших правоохоронців, але й про абсолютне відчуття безвідповідальності та безкарності, яке панує у вищих ешелонах влади.

Чому люди, які покликані служити суспільству, нехтують цим своїм завданням? Чому обрані нами депутати при голосуванні відповідальних рішень дозволяють собі утримуватися чи тікати з засідань? Чому партії та інші громадсько-політичні організації мовчать, а якщо і говорять - то лише так, щоб їх, не дай Боже, не почули? Відповідь проста: бо ми з тобою дозволяємо їм бути такими. Винні в цьому усі і кожен зокрема, в тому числі і той, хто зараз читає цю листівку.

Господь всім нам дав право бути гідними та вільними. Бути рабами чи не бути - це кожен вирішує собі сам. Георгій Гонгадзе дозволив собі говорити, коли ми з тобою мовчали, Георгій дозволив собі бути гідним. А ми? А ти?

Якщо сьогодні ти змовчиш, не нарікай завтра, коли над тобою познущаються на роботі, а твої рідні постраждають від бандитів. Завтра вже нікому буде заступитися за тебе, чи твоїх близьких.

Якщо ти не байдужий, приєднуйся до акцій громадянської дії. Організуй співробітників, друзів, сусідів. Прояви свою солідарність.

Почепи на своєму робочому місці, на рукаві, на сумці, на шклі авто... гасло "Правди!"

Той, хто боїться, не має права на свободу і на гідне життя.
Громадський комітет "За Правду!"


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".