МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява УКРП

02/07/2001 | Майдан-Інформ
Чому Українська консервативна республіканська партія домагається усунення Л.Кучми від влади?

Перебуваючи понад сім років на вершині влади і маючи невиправдано величезні повноваження, Л.Кучма створив в Україні авторитарно-кримінальну систему влади.
Він оточив себе грабіжниками-олігархами і корумпованими чиновниками, зграєю тих “волкових, “суркісів”, “медведчуків”, “рабиновичів”, “пінчуків”, “бакаїв”, “литвинів” і їм подібних.
Користуючись необмеженими владними повноваженнями, Кучма дав цій ненаситній кримінальній зграї на розтерзання Україну, на розграбування її національні багатства, дозволив їм захопити інформаційний простір країни і позбавить народ правдивої інформації.
Кучма створив криміналізовану владну вертикаль.
Кучма перетворив правоохоронні органи в інструмент обслуговування кримінальних олігархів і корумпованого чиновництва та засіб терору і свавілля проти власного народу.
Кучма і його кримінальна система нещадно переслідує і розправляється з усіма, хто насмілюється виступати проти беззаконня і свавілля.
За роки правління Кучми фізично знищено десятки і сотні бізнесменів, політиків, громадських діячів, принципових і чесних журналістів.
Системою Кучми зруйновано безліч господарських структур і доведено до жебрацького стану більшість українського народу.
Кучма перетворив у формальний фарс виборчу систему, про що засвідчили останні вибори і так званий всенародний референдум.
Кучма постійно веде атаки на парламентаризм і Конституцію України, намагаючись через зміну Конституції надовго узаконити створений ним кримінальний режим і ліквідувати права і свободи громадян.
На трагедії журналіста Ґонґадзе Кучма і його бандитська кліка показали всю потворність системи, яку він створив.
Так звані правоохоронні органи (прокуратура, МВС, СБУ, Міністерство юстиції) чинять шалений опір правдивому і об’єктивному розслідуванню знищення Ґонґадзе. Вони так само поводилися при розслідуванні інших замовних політичних убивств. Тому й досі жоден з цих злочинів не розкритий.
Кучма і його кримінальне оточення безперервно ведуть атаки на уряд Ющенка, намагаючись перешкодити його позитивним діям. Саме з цією метою з уряду була усунута Ю. Тимошенко, яка мужньо повела бороттьбу з кримінальними олігархами і нанесла відчутний удар по їх економічних інтересах, повернувши державі мільярди гривень.
В політичному і моральному плані Кучма виявився неспроможним гідно виконувати обов’язки глави дкржави, він став її руйнівником. Кучма штовхає Україну до катастрофи.
Кожен громадянин України повинен усвідомити, що дальше так жити не можна, недопустимо пасивно спостерігати за тим, що діється в Україні.
Кримінально-авторитарна система повинна бути демонтована. В Україні мусять бути відновлені справедливий порядок і законність.
Цього можна досягнути шляхом встановлення народовладдя, задекларованого в Конституції України, через відновлення законних і справедливих виборів.
Але для цього потрібно найперше усунути від влади Кучму, який є виразником кримінальної системи.
Без усунення Кучми неможливі справедливі вибори. Без усунення Кучми неможлива ефективна робота уряду.
Без усунення Кучми неможливо укомплектувати державні структури професійними і чесними кадрами.
Без усунення Кучми неможливо ґарантувати права і свободи громадян.
Тому УКРП закликає всіх громадян чесно, відверто, відкрито скажемо: Геть Кучму від влади!
Хай живе справедливість!
Голова УКРП С.Хмара
2.02.2001 р.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".