МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Звернення до Президента Литви

02/20/2001 | Майдан-Інформ
Президенту Литовської Республіки
п. Валдасу АДАМКУСУ


Високоповажний пане Президенте!

Український народ завжди з повагою ставився до литовського народу, до його змагань за вільне і достойне життя, про що, зокрема, свідчить і безпосередня участь українців у захисті литовського парламенту у січні 1991 року. Відомо, що й литовці завжди з симпатією ставились до українського народу та його боротьби за Самостійну Україну.
Нині Україна переживає системну кризу. Подією, що призвела до її загострення, стало зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, який проводив незалежне розслідування зловживань правлячого режиму.
В зв”язку з ймовірною причетністю Президента України Леоніда Кучми до зникнення журналіста Гонгадзе та інших злочинів звертаємося до Вас із проханням утриматися від офіційної зустрічі на державному рівні з людиною, яка підозрюється в організації замовних вбивств політиків, громадських діячів і журналістів.
Сподіваємося на Ваше розуміння і солідарність з бажанням українського народу жити в державі, де дотримуються основні права і свободи людини.


Відповідальний секретар
Громадянського комітету
захисту Конституції
“За Україну без Кучми!” Олександр Божко


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".