МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

НІ ЧЕРВОНОМУ РЕВАНШУ!

05/31/2001 | Майдан-Інформ
9 травня в м. Тернополі комуністи на чолі з народним депутатом Сімоновим вчинили політичну провокацію, метою якої була дестабілізація суспільної ситуації в області. Вони поширили листівки із звинуваченнями ветеранів УПА, а також здійснили спробу підняти червоні прапори, котрі в Західній Україні асоціюються не з перемогою над фашизмом, а з кривавими злочинами комуністичного режиму. Представники молодіжних організацій (Молодіжного Націоналістичного Конгресу, ГСПО «Тризуб» ім. С.Бандери та ТУСК «Обнова») вчинили опір провокації.

В результаті 15 чоловік було затримано міліцією. Того ж дня молодіжні патріотичні організації (ГСПО «Тризуб» ім. С.Бандери, МНК, СУМ та іншими) спільно з представниками Всеукраїнського об'єднання ветеранів, Спілки політв'язнів і репресованих, «Меморіалу» провели пікетування обласного управління МВС. У результаті до 21 години хлопців було звільнено.

18 травня відбувся адміністративний суд над двома юнаками. Одному з них - Миколі Бігусу присудили штраф, а другого - Ігоря Борщука засудили до триденного ув'язнення. З моменту його арешту ГСПО «Тризуб» ім. С.Бандери та Молодіжний Націоналістичний Конгрес цілодобово пікетували міське відділення міліції, де утримували побратима. 20 травня участь у пікетуванні взяли вшанувальники Свята Героїв. Пікетування тривало до моменту звільнення молодого патріота.

На той час в області вже діяла спеціальна комісія МВС, яка прибула з Києва після брехливих заяв Сімонова у Верховній Раді. Мабуть, під тиском Сімонова і йому подібних, боячись за свої крісла, керівництво міліції перевело цю політичну справу з розряду адміністративних у розряд кримінальних. 23 травня було арештовано трьох юнаків, яким інкримінують статтю 206 Кримінального Кодексу (злісне хуліганство). Загроза арешту нависла й над іншими.

Такі дії правоохоронних органів є прямим потуранням комуністичним провокаціям і вимагають громадського осуду. Молодіжні патріотичні організації Тернопілля звертаються до всіх, кому дорога честь Української Нації, підтримати всіма можливими засобами тих юнаків, що стали на її захист 9 травня в місті Тернополі. На Тернопільщині планується проведення масових акцій протесту. Закликаємо провести акції протесту комуністичним провокаціям та підтримки молодих патріотів і в інших містах, регіонах України та поза й межами.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес

ВО "Тризуб" ім.С.Бандери

ТУСК "Обнова", м.Тернопіль


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".