МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Про Бога і Людину

05/29/2007 | Вільнодум

Відповіді

  • 2007.05.29 | +O

    Re: Про Бога і Людину

    Слава Ісусу Христу!

    Не зовсім вловив контекст, але отак сприймає Ісуса Даттатрея Шива Баба:

    з того часу, як про це роздумував папа, я все більше цікавився процесом самовираження.
    Найбільшим питанням є: хто виражається — твоє внутрішнє я, чи вище начало?
    Давайте спробуємо відповісти на це за допомогою Ісуса.
    Ісус зробив певну кількість чуд, але він сказав: з моїм отцем можете все і ніколи не казав, що все можливо зі мною (Ісусом). Лише через отця все можливо казав він.
    Але: хто ж такий отець? Отець — це вище начало, те, що знаходиться вище за тебе; те, що не являється твоїм внутрішнім я.
    Ти мусиш дійти до вищого єства — лише воно може показувати речі. Инакше кажучи: все, що в тобі відкривається — це вище єство, а не власне твоє еґо. Все, що тобі потрібно — це скоритися. І коли ти скоришся, тоді хто залишається там? Бог, або вище начало. Ось чому в старовинних віруваннях зустрічається: для того, щоб стати кимось ти маєш стати ніким.
    Допоки ти являєшся кимось, ти ніколи не позбудишся вагань, сумнівів і всього иншого, притаманного власному еґо. Все це потрібно відпустити від себе і стати ніким.
    Стан ніхто — це не неґативний стан. Ніхто означає, що ти безмежний, нічим не обмежений. Ти відкритий. Тоді ти можеш помітити реальність з иншої перспективи.
    Навіть, якщо взяти Ісуса, коли люди прийшли до нього з проханням оглянути сліпого і сліпий сказав: «я можу бачити, бо ти мені допоміг», Ісус відповів: «ні — я нічого не робив — це твоя віра дозволила тобі це зробити».
    А що ж таке віра?
    Віра — це твоє вище начало. Віра в бога. Ісус неодноразово повторював: «якщо маєш віру як гірчичне зерно — можеш пересувати гори».
    Вам вартує припинити думати, що ви можете зробити все — ви не можете зробити нічого. Тільки бог може. Тільки найвище начало може.
    Якщо не можеш вірити в бога — повір в вищий розум, який здатний зробити все, що перебуває за межами твого еґо і твоєю обмеженою свідомістю.

    (буду вдячний, якщо поправите переклад)

    З повагою
    Олег
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2007.05.29 | Вільнодум

      Досить близький переклад, окрім

      декількох моментів, які, на жаль, є ключові.

      1. Баба каже, що після шоу Опери Вінфрі по американському телебаченню про маніфестацію людських бажань у нього появилося бажання пояснити, як цю "маніфестація" розуміє західна мудрість. Про Папу там ні слова.

      2. Баба каже, що Бог є нашою, людською, Вищою Свідомістю, яка нас проникає і яка стоїть вище нас. Фактично те саме, що каже Вільнодум уже багато років, ніколи не чувши цього від Баби. Баба не каже, що Бог є "зовнішньою" істотою.

      3. Щоб досягти "маніфестації думок" потрібно зупинити своє еґо, яке заважає цьому. Це не означає, що стан "ніхто" є негативним. Це є станом безмежності.

      Якщо прослухати інші виступи Баби, які є на тій же сторінці, де він розвиває думку про маніфестацію думок, то стане більш зрозумілішим, чому не всі і не завжди думки маніфестуються. Їх маніфестації заважає Карма, яку треба "витерти" або змінити, і тоді появиться нова карма, яка приведе до маніфестації думок. Баба навіть пропонує вправи йогів для змінення карми.

      Ви, пане отче, не можете відійти від юдо-християнського мислення, яке Вам "втовкматила" церква. По Баба - Ви не можете відійти від своєї Карми, яка Вас і всіх прихожан юдо-християнських храмів, тримає на "прив"язі".

      Треба знищити цю шкідливу карму, каже Баба! Треба стати Вільнодумом, каже Ніцше! Треба з"єднатися із своїм національним егрегором, кажуть представники сучасної Української еліти, включаючи мене! Але юдо-хра не здатна чути цих голосів!

      Хто (хоч один?) із наших юдо-християнських церковних "мудреців" в Україні здатен сказати щось подібне до Баби? Ніхто!

      Хто, із цих представників юдо-хри, може сказати нам про ЩО вчив Христос? Та ніхто!

      Так чому нас учить церква? Дуже просто - вчить по-кармі двухтисячолітньої давності! Кармі, яка не дає можливості самопізнання і духовного росту. Ми, духовно, сидимо в печерах!

      І Ви, пане отче, є їх жрець! Хоча у Вас пробивається іноді жива думка. Ви ще можете пробудитися, не так, як РМ, який вже давно є мертвий дух!

      -- Вільнодум
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2007.05.29 | Георгій

        Re: Досить близький переклад, окрім

        Вільнодум пише:
        > Треба знищити цю шкідливу карму, каже Баба! Треба стати Вільнодумом, каже Ніцше! Треба з"єднатися із своїм національним егрегором, кажуть представники сучасної Української еліти, включаючи мене! Але юдо-хра не здатна чути цих голосів!
        (ГП) Та здатна, пане Миколо, здатна!!! Тільки вона ("юдо-хра") НЕ ПОГОДЖУЄТьСЯ з ними!!!!! І є причина, чому. Всі ці "голоси" вірять в Людину, як абсолют, як "міру всіх речей." Всупереч цим "голосам," "юдо-хра" вірить у Бога як Абсолют, як "міру всіх речей" - причому міру, яка існує об"єктивно, незалежно ні від якої людської свідомості. Це принципова філософська, онтологічна різниця між теїзмом і атеїзмом. Ми, "юдо-хра" - теїсти. Ви ж і ті, кого Ви цитуєте - атеїсти, тому що Ви і ті кого Ви цитуєте не визнають ОБ"ЄКТИВНОСТІ Бога, Його незалежності від свідомості людини. Зрозумійте, ми і всі ви просто РІЗНІ, і ганити нас за те, що ми у найбільш фундаментальному філософському постулаті відрізняємося від усіх вас - це ж просто дитинство.

        > Хто (хоч один?) із наших юдо-християнських церковних "мудреців" в Україні здатен сказати щось подібне до Баби? Ніхто!
        (ГП) Та я впевнений, що є сотні таких людей, які здатні спокійно і гарно пояснити нашу віру на Ю-Тюб, нічим не менш красномовно, ніж всі ваші Баби чи Каганці. Але ж Ви не захочете слухати...

        > Хто, із цих представників юдо-хри, може сказати нам про ЩО вчив Христос? Та ніхто!
        (ГП) Знову ж таки, не те що ми не здатні пояснити - Ви не здатні слухати... "теомахія" Вам заважає, богоборчество. Ну от хоча б якби я почав з того, що Христос вчив вірити в Бога - хіба Ви слухатимете далі? Які раціональні аргументи на Вас подіють? Та ніякі...

        > Так чому нас учить церква? Дуже просто - вчить по-кармі двухтисячолітньої давності! Кармі, яка не дає можливості самопізнання і духовного росту. Ми, духовно, сидимо в печерах!
        (ГП) Та вигадки то все, карми, шмарми. :)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2007.05.29 | Вільнодум

          Пропустили - Шива Баба казав за Христа. Я також

    • 2007.05.30 | Социст

      А навіщо робити все?

    • 2007.05.31 | Роксана

      Re: Про Бога і Людину

      Дуже цікавий аналіз свого "Я". Цілком з цим згідна. Коли людина думає про людське життя, вона не може з'єднатись з Богом. Лиш відкинувши себе, людина дає місце Богові. Бог втілюється в людину. Так і сказав Бог на початку сотворіння- людина створена на подобу Божу. Не про тіло шла мова, а про душу, яка і є частинкою Бога. Довіритись Богові через віру в нього, це і є запорука безсмертя.
    • 2007.05.31 | Вільнодум

      Re: Про Бога і Людину

      Ось відредагований переклад.
      ************************************

      З того часу, як шоу Опери Вінфрі обговорило кіно "Секрет", я зацікавився розказати більше про процес маніфестації думки (творення думкою).

      Найбільшим питанням є: "хто творить -- твоє еґо, чи твоя вища суть"? Давайте спробуємо відповісти на це запитання через вчення Ісуса.

      Ісус робив багато чудес, причитаючи: "з моїм отцем все є можливим". Проте Ісус ніколи не казав, що Я все можу. Лише через отця все стає можливим. Хто тоді є отець? Отець — це твоя вища суть, яка є в тобі, яка є вищою за тебе, яка не є твоїм еґо.

      Ти мусиш спочатку знайти свою вищу суть і тільки тоді, від імені вищої суті, ти зможеш творити речі думкою. Іншими словами, творити буде твоя вища суть, а не твоє еґо.

      Все, що для цього потрібно — це відступити, здатися. І коли ти відступиш, то хто тоді залишається там? Бог, вищ а суть. Ось чому йоги кажуть: "ти є зараз кимось, а треба стати ніким". Доколи ти є кимось, ти тягнешся до власних думок, в вагань, сумнівів, обмеженностей свідомості власним еґо.

      Все це потрібно відштовхнути від себе і стати ніким. Стан "ніхто" не є неґативним стан ом. Ніхто означає, що ти є безмежний, відкритий. Так ти зможеш бачити реальність з іншої перспективи. Таким чином, через відступ, ти зможеш з часом творити чудеса.

      Наприклад, коли люди прийшли до Ісуса з проханням оглянути сліпого, і сліпий прозрів і сказав: "я можу бачити, ти мене зробив зрячим", Ісус відповів: "ні — я нічого не робив — це твоя віра зробила". Так що ж таке віра? Віра — це твоя вища суть, віра в Бога. Ісус неодноразово повторював: "якщо маєш віру, навіть малу, як зернина, — зможеш пересувати гори».

      Припини думати, що ти можеш зробити все — ти не можете зробити нічого. Тільки Бог може. Тільки Найвища Суть може. Якщо не можеш повірити в Бога — повір в вищу свідомість, яка здатна зробити все, що перебуває за межами твого еґо і твоє ї можливості розуміння.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2007.05.31 | Роксана

        Re: Про Бога і Людину

        Ось в цьому параграфі і полягає вся суть віри.

        -Так що ж таке віра? Віра — це твоя вища суть, віра в Бога. Ісус неодноразово повторював: "якщо маєш віру, навіть малу, як зернина, — зможеш пересувати гори».-

        Ми є частинкою Бога, який нас сотворив. І якщо станемо такі, як земний Ісус, тоді і пересунемо гори. На жаль, наше земне тіло в більшости, панує нашою душею. Ісус же, хоч став чоловіком, був божественою особою, і керувався вказівками Отця, а не похотями тіла.
        Тут РМ хоче це довести, але він перетягує шнурок. Наше існування на землі є тимчасове і це існування подарував нам Бог. Він вклав нам частинку себе і дав нам власну ВОЛЮ. Що ми зі себе зробимо залежить від нас самих.
      • 2007.05.31 | Социст

        Фактично, тут йдеться про самість, а не про бога!

        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2007.05.31 | Вільнодум

          про самість, про самість... :)

          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2007.06.04 | +O

            Re: про самість, про самість... :)

            Слава Ісусу Христу!

            Дякую за переклад, пане Миколо.
            Ще, якщо можна, скажіть, хто це говорив
            З повагою
            Олег
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2007.06.04 | Вільнодум

              Хто такий Дататрея?

              +O пише:
              > Ще, якщо можна, скажіть, хто це говорив

              Це говорив Дататрея Шива Баба (Dattatreya Siva Baba).

              Дататрея є індійський містик, зацікавлений в науковому і експериментальному вивченні духовності. Він хоче з"єднати науку і релігію для створення нового світового порядку.

              Дататрея є також основоположником організації під назвою "Генетика Духа". Ця організація вивчає і розповсюджує технології пов"язані з коливаннями, які викликає свідомість людини.

              -- Вільнодум.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2007.06.05 | Социст

                Коливання чого?

              • 2007.06.05 | +O

                Re: Хто такий Дататрея?

                Слава Ісусу Христу!

                > Вільнодум: Хто такий Дататрея? Це говорив Дататрея Шива Баба (Dattatreya Siva Baba). Дататрея є індійський містик, зацікавлений в науковому і експериментальному вивченні духовності. Він хоче з"єднати науку і релігію для створення нового світового порядку. Дататрея є також основоположником організації під назвою "Генетика Духа". Ця організація вивчає і розповсюджує технології пов"язані з коливаннями, які викликає свідомість людини. Вільнодум.

                +О: не зовсім так, пане Миколо: Dattatreya — божество, що поєднує/втілює триєдиність БрахмиВішниШиви
                дякую за информацію, лише Dattatreya Siva Baba, як я розумію, є духовне ім’я, а я питався про власне ім’я цього сивого чоловіка на відео.
                З повагою
                Олег
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2007.06.05 | Вільнодум

                  Це ім"я цієї людини під яким його знають



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".