Правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні розбійного нападу на журналіста Олександра Влащенка

    В ніч з 16 на 17 жовтня 2011 року було скоєно розбійний напад на мешканця Миколаєва 1986 р.н., журналіста газети «Наш город», внаслідок якого потерпілого доставлено до лікарні з діагнозом вогнепальне поранення лобної області.

За вказаним фактом слідчим відділом Ленінського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області порушено кримінальні справи за ознаками ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 15 та п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України.

У правоохоронців не було на озброєнні жодного напрямку, яке могло б стати відправною крапкою у проведенні оперативно-розшукових заходів та слідчих дій по розслідуванню вказаного злочину. Потерпілий не пам’ятав жодної деталі події, яка відбулась – ані місця скоєння, ані прикмет нападників, ані скільки саме осіб приймало участь у розбійному нападі. Єдине, що журналіст чітко знав – нападники забрали сумку, в якій знаходились фотоапарат, диктофон та два мобільних телефони.

28 жовтня 2011 року співробітниками УМВС України в Миколаївській області було затримано двох чоловіків 19-ти та 23-х років, які обґрунтовано підозрювались у скоєнні вказаного злочину.

Як було з’ясовано, молодики приїхали до обласного центру із наміром заробити грошей – багато та швидко. Мешкали вони у орендованій квартирі на території Ленінського району та працювали у одній з приватних кампаній.

Коштів вистачало на прожиття, а от на «достойне» проведення часу – не зовсім. Тож і вирішили чоловіки «піти іншим шляхом». Придбавши пневматичну зброю, як вони наразі запевнюють правоохоронців, для особистого захисту, злодії почали вишукувати жертву.

До журналіста вони підійшли близько 23-30 год. Біля Миколаївського зоопарку по вул. Чкалова у такий час доби не було жодної людини на вулиці, та й вікна двоповерхівок вже не освітлювали пішохідний тротуар. Один з нападників дістав зброю та, з його слів, запропонував віддати сумку перехожому самостійно. Але, мовляв, у якусь мить палець натиснув на гачок та роздався постріл. Після цього журналіста вдарили ногою у живіт, вихватили сумку й залишили місце події.  

Чоловіки затримані в порядку ст. 115 КПК України. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання злочинців виявлено та вилучено викрадені речі: фотоапарат, диктофон та мобільні телефони постраждалого. А, головне, до речових доказів було долучено знаряддя злочину – пневматичний пістолет.

Наразі проводяться слідчі дії, встановлюються інші обставини скоєного та причетність затриманих до здійснених аналогічних злочинів.

CЗГ УМВС України в Миколаївській області