Суд у «справі Сталіна» гребує додатковими доказами

Суддя не захотів забезпечити справу додатковими доказами, що доводили б інкриміновану «тризубівцям» суму збитків.

8 листопала в Жовтневому райсуді Запоріжжя під час засідання у справі «тризубівців», котрі спиляли голову скульптурі Сталіна, адвокат Олег Бордюг заявив клопотання, аби долучити до матеріалів справи документи, які б розвіяли сумніви щодо отримання автором пам’ятника понад 40 тисяч гривень за виготовлення ескізів. Захист вважає, що ця складова суми збитків недостатньо обґрунтована. Загальна сума збитків складає понад 109 тисяч гривень.

Суддя Віктор Татарінов відхилив це клопотання, посилаючись на достатню кількість документів у матеріалах справи, що підтверджують суму нанесених збитків. Суддя також мотивував своє рішення тим, що всі необхідні на його думку покази щодо вартості пам’ятника дали в суді представники обкому КПУ та автор статуї – скульптор Борис Чак.

На цій ноті суд завершив судове слідство у справі. Наступним етапом будуть дебати. Вони призначені на 22 листопада о 10:00.

Нагадаємо, дев’ятьох тризубівців обвинувачують у пошкодженні чужого майна за спиляння голови погруддю Сталіна 28 грудня 2010 року. Найсуворіше покарання, передбачене цією статтею – позбавлення волі на строк до трьох років.

dniprograd.org

1 Comment

  1. Суд за Гітлера, бо світ прирівняв Сталіна з Гітлером.

Comments are closed.